Jedniček není nikdy dost!

29. říjen 2015

První sobotní říjnový Noční proud, který nás převede do první hodiny nedělního rána, připomene velké "jedničkové" hity britské hitparády.

Půjde o nahrávky, které se v uplynulých dekádách objevily na prvním místě ostrovního singlového žebříčku, jak je v publikaci British Hit Singles registruje Guinnessova kniha rekordů. Sobotním Nočním proudem, pro který se vžil podtitulek Horečka sobotní noci, vás provede Miloš Skalka.

V interpretační soupisce hitů, které se propracovaly na první místo ostrovní singlové Top 20 najdete "historická" jména jako Elvis Presley, Roy Orbison, Del Shannon, Everly Brothers, Gary Pucket & The Union Gap, Middler of the Road, Chrristie, Cliff Richard či Helen Shapiro, směrem k současné hudební scéně nás posunou Fatboy Slim, Las Ketchup, Backstreet Boys, Another Level, A1, Stiltskin či Culture Beat.

Sobotní Noční proud začíná jako každý jiný den hned po zprávách ve 23 hodin. nenchte si ho ujít!

autor: Miloš Skalka
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.