Josef Vágner je nejenom zpěvák, ale i lodní kapitán. Na motorovém člunu brázdí vltavskou kaskádu

6. srpen 2021

Josef Vágner, který je synem známého českého muzikanta Karla Vágnera, je zpěvák a muzikálový herec. V muzikálech se přitom objevuje už od dětství. V současné době hraje především v Divadle Broadway, v muzikálech Kleopatra, Muž se železnou maskou, Tři mušketýři nebo Mýdlový princ. A když zrovna nezpívá a má chvíli volna, vyráží na Slapy, kde kotví jeho loď.

Josef Vágner miluje vodu a živly obecně. „Kombinace vody a větru ve mně vzbuzuje nepopsatelný pocit. Proto jsem vyrazil do Chorvatska, kde jsem si udělal kapitánské zkoušky na moře. To je možné v daleko nižším věku, než u nás, a je to nesrovnatelně jednodušší. Podle toho, jak probíhají zkoušky u nás na sladkou vodu, jsem nabyl dojmu, že musíme být námořní velmoc,“ usmívá se zpěvák.

Nejprve si pořídil s několika kamarády malý nafukovací motorový člun. Později si se svojí současnou ženou koupil motorový člun klasický. Ten nyní kotví v malé zátoce ve vesničce Hubenov u Slapské přehrady.

Hráz vodní nádrže Slapy je 260 metrů dlouhá a 60 metrů vysoká. Výhled na okolní skalnaté kopce bere dech

Když ho Josef Vágner spustí na vodu, rád se vydá kamkoliv. „Pohledy na okolní břehy jsou nádherné. Vltava je zařízlá do skal, do kopců, jsou tam úžasná údolí. A člověk má pocit, že je někde úplně jinde a ne jen několik kilometrů od Prahy,“ říká Josef. Cestou proti vltavskému proudu pak pro něj začíná ta pravá zábava a radost. Objeví se první přehrady a první zdymadla. „Pak se projíždí Kamýk, což je nádherně divoký, i když hrozně krátký úsek, kde jsou na břehu jenom osady.“

Potom následuje vodní nádrž Orlík. „Tam se člověk může zastavit v prvních kempech a třeba tam zůstat i přes večer, pokud má rád tu večerní zábavu, protože tam to docela žije. A pokud pluje dál, zjistí, že je tam na březích najednou docela jiná krajina než na Slapech. Je to tam víc otevřené a jsou tam krásné písčité pláže, skoro jako u moře,“ popisuje zpěvák.

Při další plavbě se lodivod se svým člunem ocitne pod hradem Orlíkem, kde je malé kotviště, a i když to není vysloveně povoleno, je možné tam na chvíli zakotvit a jít se podívat na hrad. A o kousek dál se do Vltavy vlévá Otava a na jejich soutoku stojí další krásný hrad – Zvíkov.

Jestli má Josef Vágner rád pobyt nejen na vodě, ale i přímo v ní, a jaké jsou jeho další plány coby lodního kapitána, se dozvíte při poslechu celého pořadu Tady to znám.

Spustit audio