Jsem čtyřnásobný pradědeček, tak to byl rachot, říká k oslavám devadesátin jubilant Josef Zíma

19. květen 2022

Neuvěřitelných 90 let slavil zpěvák, herec a moderátor Josef Zíma zvaný Pepíček. I když proslul dechovkovým pořadem Sejdeme se na Vlachovce a lidé ho pasovali na krále dechovky, nemá toto označení rád. „Nerad dělám rozdíly. Každou chvíli se mi líbí něco jiného. To je jak s jídlem.“

I ve svých 90 letech stále pracuje, ale oslavovat se mu původně moc nechtělo. „Já ty oslavy nemám moc rád. Bydlím s dcerou a zetěm, tak to bylo poklidné, ale v neděli byla rodinná oslava a my jsme velká rodina. Jsem čtyřnásobný pradědeček, tak to byl rachot,“ usmívá se.

Popřáli mu i jeho rozhlasoví kolegové a kolegyně. Pepíček Zíma prozradil, že je velký milovník kaviáru, a proto kromě obří kytice a dárkového koše dostal i nefalšovaný černý kaviár. „To muselo bejt drahý,“ neubránil se překvapení. Podívejte se ve videu.

Na Českém rozhlasu Pohoda ho můžete slyšet každé úterý po 19. hodině v pořadu U muziky s Josefem Zímou. Od začátku pořadu s ním natáčí technička Zuzka Suchánková. „Už takhle spolupracujeme opravdu mnoho roků, jsme sehraná dvojka a doufám, že ještě mnoho let to tak bude. Písničky mi nosí na flashce a já to tady smontuju,“ nechává Zuzka nahlídnout do jejich kuchyně.

K narozeninám si nadělil koncert v Divadle U Hasičů v Toboganu Aleše Cibulky, kde hrál orchestr Karla Vlacha, vystoupili hosté jako Yvetta Simonová, Pavlína Filipovská, Vladimír Hron a spousta dalších.

Co ještě na Pepíčka prozradila rozhlasová technička Zuzka? Jak Josef Zíma vybírá písničky pro své posluchače a co říká o vážné hudbě? Poslechněte si v reportáži.

autor: djo | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související