Jsem Vondráček s láskou k Elvisovi

14. listopad 2019

Moderátor, herec a zpěvák tvrdí, že kdykoli a kdekoli se u nás děje něco kolem krále rokenrolu, musí být u toho. Někde dokonce řekl, že Elvis Presley je jeho druhý táta.

„Jsem skutečně vychovanej hudbou Elvise Presleyho. Poslouchal jsem ho každý den už od mateřský školky. Já se do toho opravdu zbláznil. Jak říkám, Elvis mě provází celý život a je to jeden z hlavních pilířů, o který se opírám dodnes,“ ujistil Terezu Kostkovou v Blízkých setkáních.

U Elvisova domu jsem brečel

Se sháněním desek to za totality nebylo jednoduché. „Naštěstí Slováci, Poláci a Bulhaři byli v tom vydávání desek odvážnější. Pár desek jsem do puberty nasbíral. Otec pořídil v Tuzexu kazeťák a my chytali Bayern Mnichov, kde hráli každou neděli rokenroly.“

Po sametové revoluci přemohl svoji nechuť k létání a vypravil se do USA. „Dostal jsem se v Memphisu k domu, kde Elvis strávil svůj život, a když jsem přišel k bráně, tak jsem brečel jak malý děcko,“ přiznal Petr Vondráček.

Nepotřebuju imitovat

Všichni by si byli vsadili na to, že v televizním pořadu Tvoje tvář má známý hlas bude za Elvise. Zmýlili se. „Vztah k imitátorům nemám. Vždycky jsem říkal, že Elvise mám v srdci a nepotřebuju si k tomu brát paruku a černý brejle. Je to ve mně. Jsem Vondráček s láskou k Elvisovi.“

Jaký je jeho současný životní styl? Jakým je otcem? Co nového připravuje? Kde bude v nejbližší době koncertovat?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související