Kam o víkendu? Můžete drhnout peří, dívat se na balet nebo lyžovat

19. leden 2018

Lidé mohou o víkendu přijít i na kurz zdravého stravování nebo zajít na koncert duchovní hudby.

Milovníci hodinářství si přijdou na své ve zlínském Muzeu jihovýchodní Moravy. K vidění tam jsou desítky dřevěných skvostů z německého Schwarzwaldu ze soukromé sbírky Miloše Klikara.

Těšit se mohou například na závěsné a skříňové hodiny s hracími píšťalami nebo tanečními figurami. Zlínská Alternativa zase na fotografiích a dobových dokumentech představuje pestrou paletu návštěvníků města během minulého století.

Kino i zdravá strava

Kino Nadsklepí v Kroměříži uvede v sobotu od 17 hodin záznam představení Bolšoj balet - Zkrocení zlé ženy.

Milovníci tradic můžou v sobotu také navštívit vesnici Neubuz na Zlínsku, kde se uskuteční první ročník drhnutí peří.

Ve stejný den se v Panském dvoře v Kunovicích u Uherského Hradiště koná kurz zdravého stravování. Pro zájemce tam připravili například ochutnávku tradičních a netradičních potravin.

Pro všechny, které víc lákají zimní sporty, je tu dobrá zpráva. Ve většině zimních středisek v regionu jsou velmi dobré podmínky. Na svazích leží dostatek technického i přírodního sněhu.

Páradní lyžování

"Je to paráda, sněží, konečně tu máme zimu, jak má být. Trošku se ale děsíme větru, abychom neměli stromy na drátech," řekl ČTK Jakub Juračka, provozovatel areálu na Trojáku v Hostýnských vrších na Kroměřížsku. Na sjezdovkách podle něj leží kolem 70 centimetrů sněhu.

Nadstandardní podmínky čekají lyžaře i na Kohútce v Javorníkách. "Přežili jsme asi šestou oblevu a znovu zasněžujeme. Navíc připadlo asi 15 centimetrů přírodního sněhu. Konečně to tu vypadá jako v zimě.," uvedl provozovatel Miroslav Maczko.

Naplno jede areál Rališka v Horní Bečvě na Vsetínsku, na svazích tam leží od 20 do 60 centimetrů sněhu. A naplno se lyžuje také na Stupavě.

autoři: Libor Netopil , Tomáš Fránek

Související