Kariéru v Německu mi zakázali, prozradil zpěvák Dalibor Janda Xaverovi

6. červen 2019

V dobách své největší slávy mohl Dalibor Janda udělat kariéru i v Německu, ale rozjednanou spolupráci zastavili v tehdejším Československu, protože se to tenkrát někomu nehodilo. Luboši Xaverovi Veselému se populární zpěvák v pořadu Xaver a host svěřil také s tím, co prožíval po smrti svého syna.

“To byla taková rána z ničeho, najednou to přijde a nevíš odkud, co se děje, nevíš proč,” řekl Dalibor Janda. Xaverovi přiblížil v rozhovoru okamžiky, které mu změnily život, a jaký zlom nastal v jeho životě po tragické smrti syna.

V době, kdy byl jedním z nejúspěšnějších zpěváků v Česku, dostal Dalibor nabídku ke spolupráci z Německa a některé své hity už dokonce tenkrát v němčině nazpíval. Nakonec se však dozvěděl, že není žádoucí, aby právě on Československou republiku v Německu reprezentoval.

Blíží se velká oslava

“Jednoho dnes jsem si řekl: ´Sedni si k tomu a spočítej si ty koncerty´. Spočítal jsem to v té době, kdy to bylo těsně před čtyřtisícím koncertem, a teď už se to pomalu blíží k pěti tisícům. Doufám, že to oslavíme nějakým velkým koncertem.”

Chcete se dozvědět, kde zpěvák začal pracovat, když přišel z obce Drahotuše na Moravě do Prahy, a jaký z českých slavných herců mu nabídl jako první spolupráci? Poslechněte si audiozáznam rozhovoru.

 

Spustit audio