Kedlubnový salát s mrkví (od Petra z Nové Paky)

Suroviny: 3 kedlubny, 4 mrkve, 200 g špenátových listů, 1 lžíce nasekaného kopru, 1 lžíce nasekané petrželky, citronová šťáva, 1 lžička strouhaného křenu, 6 lžic olivového oleje, sůl, pepř, cukr

Postup:
Kedlubny a mrkev nastrouháme a ve velké salátové míse smícháme se špenátem, koprem a petrželkou. Připravíme si zálivku z oleje, křenu a citronové šťávy, podle uvážení osolíme a opepříme a kedlubnový salát zalijeme.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.