Kluziště, in-line dráha i tartan. Stadion v Holicích je v rekonstrukci

15. listopad 2016

Ze spartakiádního stadionu v Holicích zmizel fotbalový trávník, město zahájilo dlouho plánovanou rekonstrukci sportoviště. Chce z něj udělat moderní víceúčelový areál za 100 milionů korun.

Do dvou let by lidé v Holicích mohli chodit na městský stadion hrát pétanque, bruslit nebo posilovat na venkovní fitness přístroje. Tamní radnice právě rozjíždí dlouho plánovou rekonstrukci areálu. Bývalý spartakiádní stadion z 60. let minulého století má svá nejlepší léta za sebou a je v havarijním stavu.

Na stadionu bude kluziště i tartan

To, že se město pustilo do rekonstrukce rozsáhlého sportovního areálu, místní vítají. Sportoviště je totiž častým cílem třeba dětí z mateřských škol. Bývalý spartakiádní stadion by se měl změnit k nepoznání. Z atletického oválu zmizí škvára a nahradí ji tartanový povrch. Vzniknou tady víceúčelová hřiště, hokejové kluziště, skatepark i in-line dráha. Bude tady i plocha na pétanque nebo venkovní fitness park.

„Venkovní tribuna , to je největší náklad, který na rekonstrukci stadionu je. Měla by se zhruba za 47 milionů rekonstruovat, aby v ní bylo zázemí pro další sporty, nejen fotbal,“ říká místostarosta Holic Petr Bajer (Strana soukromníků České republiky).

Součástí by mělo být i parkoviště pro 55 aut, dva autobusy a stojany na 60 jízdních kol. „Je tu mnoho prostoru, který je nevyužitý,“ řekl Bajer.

Rekonstrukce stadionu v Holicích

V průběhu natáčení na ploše městského fotbalového stadionu jezdil malý traktor, který promíchával bílý křemičitý písek se zeminou. Výměna přes půl století starého fotbalového trávníku je první krok k přestavbě celého sportovního areálu.

Na rekonstrukci ale město potřebuje 100 milionů korun. „Chceme jít cestou dotací. Chceme mít tento projekt připravený a v příštím roce požádat o dotaci z ministerstva školství,“ doplnil Bajer.

Pokud město se žádostí o dotaci neuspěje, opravu stadionu to samozřejmě zkomplikuje a město ji bude muset rozdělit do etap. Stavební práce by se tak mohly protáhnout o dalších několik let.

autor: wol
Spustit audio