Kokořínsko se dá krásně obdivovat i při jízdě na motorce, říká mělnický rodák boxer Rudolf Kraj

31. leden 2020

Z letních olympijských her v Sydney přivezl v roce 2000 stříbro. Na svém kontě má několik titulů mistra České republiky a také bronz ze světového mistrovství. Boxer Rudolf Kraj, přezdívaný Rudy Mlátička, se narodil v Mělníku. Založil tam Sportovní centrum a po svých sportovních úspěších se na čas stal i místním politikem.

Jako dítě bydlel na mělnickém sídlišti, kde trávil s kamarády většinu svého volného času. Přesto za nejkouzelnější místo v rodném Mělníku považuje vyhlídku od mělnického zámku na soutok Labe a Vltavy. „To je úplně magické a kdo tam ještě nikdy nebyl, měl by to vidět,“ říká Rudolf Kraj.

Na výlet je podle něj ideální vydat se kamkoli na Kokořínsko, samozřejmě včetně návštěvy hradu. Tam je možné dojít z Mělníka i pěšky, ale pohodlnější je to určitě na kole. „Navíc Kokořínsko je skvělé pro motorkáře, protože směrem na Želízy a dál na Dubou je krásná rovná silnice. A v létě, když je vedro, se po ní jede víceméně lesem, v příjemném chládku,“ dodává boxer, který je také příležitostným motorkářem.

A když je čas a chuť, zastaví se rád na malé občerstvení ve Mšeně, kde je přímo na náměstí podle jeho slov výborná cukrárna. Víc se dozvíte v záznamu celého rozhovoru.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.