Konec kličkování. Chrudim chce postavit novou cestu k městským sportovištím

9. květen 2017

Cesta na chrudimská sportoviště by měla být jednodušší. K zimnímu stadionu nebo atletické dráze teď musí řidiči jet přes řeku a potom úzkými uličkami. Složitou situaci má vyřešit nový sjezd z městského okruhu.

Řešení, které radnice připravuje, počítá s tím, že auta a autobusy budou ke sportovištím sjíždět z městského okruhu pod nemocnicí. Tam by měl být vyznačený odbočovací pruh a postavená cesta k zimnímu stadionu.

Příjezd z jedné strany

Odbočit bude možné jen doprava a to platí i pro výjezd, pro řidiče to ale nebude velká komplikace, protože je to místo mezi dvěma kruhovými křižovatkami, kde se mohou otočit, pokud budou potřebovat jet jiným směrem.

Přístup k atletickému stadionu, krytému bazénu a zimnímu stadionu není ideální. Vede po nábřeží úzkou ulicí, navíc je tam ostrá zatáčka, kde mají problémy například autobusy, které vezou hráče na zápas. Stačí, aby někdo zaparkoval trochu nešikovně, a velké vozidlo pak nemá šanci projet.

Čtěte také

Letos určitě sjezd hotový nebude.. Město musí sehnat ještě potřebná povolení a také peníze na stavbu, hrubý odhad ceny je asi deset milionů korun. Podle chrudimského místostarosty Jana Čechlovského z ODS ale sjezd patří mezi priority a stavět by se tak mohlo začít už příští rok.

autor: kop
Spustit audio