Konec skákání po panelech. Pardubice konečně opravují Dělnickou ulici

4. duben 2020 08:25

Oprava Dělnické ulice v Pardubicích, která je v průmyslové zóně, začala díky teplému počasí v předstihu, má být hotova do poloviny října. Na opravu frekventované komunikace čekaly firmy několik let. Jezdí po ní kamiony s materiálem a do zóny dojíždějí tisíce lidí do práce.

Dělníci pracují kvůli zachování obslužnosti za provozu. Stavební firma připravuje chodníky a veřejné osvětlení a brzy zahájí opravu vozovky. Na chodníky dávají dělníci zámkovou dlažbu, do autobusových zálivů žulové kostky.

„Některé firmy plánují další rozšíření a špatné dopravní napojení je dosud limitovalo. Rekonstrukce Dělnické bude stát zhruba 28,5 milionu korun,“ řekl primátor Martin Charvát (ANO).

Čtěte také

Dělnická ulice, která je důležitá pro obslužnost jihovýchodní části průmyslové zóny, byla přetížená kamionovou dopravou a ve velmi špatném stavu. Nebyly tam chodníky ani zpevněné parkovací plochy.

„Stávající rekonstrukce je investicí města, podařilo se nám na ni ale získat dotaci z národního programu na podporu podnikatelských nemovitostí a infrastruktury ministerstva průmyslu a obchodu více než 20 milionů korun,“ dodal primátor. Rekonstrukci prodělá Dělnická od Průmyslové po Holandskou ulici a část ulice K Silu, od Průmyslové po Dělnickou. Do oprav je zahrnutá i rekonstrukce stezky pro chodce a cyklisty, pět autobusových zastávek, chodníky a veřejné osvětlení, což je 1200 metrů komunikací.

V průmyslové zóně v Černé za Bory je na ploše 139 hektarů více než 40 firem, za prací do nich dojíždí asi 5500 lidí. Denně Dělnickou ulicí projede odhadem 340 kamionů.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související