Kouzelnice vířivka. Rozhýbe a zklidní zároveň

29. květen 2018

Vířivé koupele už nejsou jen výsadou termálních lázní. Češi si stále více dopřávají tento druh relaxace doma na zahradě.

Vířivka působí blahodárně na svaly a navíc může posloužit i k příjemnému večernímu posezení s rodinou.

„Teplota vody je zásadní součástí celého efektu, který vířivka umí,“ říká ředitelka firmy USSPA z Dolní Dobrouče Kateřina Kadlecová a pokračuje:  „Voda by měla být o  něco teplejší, než je teplota lidského těla. Měla by se pohybovat od třiceti sedmi do třiceti devíti stupňů. Výhodou zahradní vířivky je to, že si teplotu můžete nastavit tak, jak vám to vyhovuje.“

Vířivka udělá dobře po těle i po duši

  • Teplý efekt navozuje umělou horečku, což je základ blahodárných procesů.
  • Vztlak vody zajistí rehabilitační účinek na svaly a klouby. Vířivka prokrví tělo, což je výborné po fyzickém výkonu, ať už je to domácí úklid nebo jízda na kole.
  • Zbaví vás stresu, uvolní, dostane do pohody a zabrzdí. Vířivka vás na půl hodiny až hodinu zkrátka zastaví, což je v dnešní době velmi důležité pro psychiku.
Vířivka je vhodná také pro rehabilitaci

„Lidé si v každém věku vířivku mohou užít po svém. Malé děti se osmělí, zvyknou si na vodu, teplá voda je pro ně příjemná, nebudou se jí bát. Lidé po šedesátce používají vířivku na to, aby se po ránu lépe rozhýbali,“ říká Kateřina Kadlecová.

Spustit audio