Královéhradeckou krajskou infolinku k očkování proti covidu-19 už využily stovky volajících

16. leden 2021 09:48

V pátek 15. ledna 2021 v 8:00 hodin ráno byl spuštěn Centrální rezervační systém pro první vlnu očkování proti covidu. Královéhradecký kraj se snaží odlehčit celostátní informační lince 1221, a zřídil proto vlastní call centrum. Pracovníci krajského úřadu se na lince 495 817 110 snaží poradit seniorům i jejich blízkým s registrací na očkování.

Čtěte také

Infolinka je v provozu ve všední dny od 9 do 15 hodin, ale není určena pro samotnou registraci a nenahrazuje celostátní linku 1221. Slouží například starším občanům, kteří nemají přístup k internetu a obtížněji tak získávají potřebné informace nebo nemají některé uživatelské dovednosti.

„Do páteční 12. hodiny vyřídili naši zaměstnanci téměř 500 telefonátů. Vzhledem k tomuto náporu jsme se rozhodli naše call centrum posílit, a proto jsme proškolili dalších deset zaměstnanců, které bylo možné uvolnit z jednotlivých odborů krajského úřadu,“ říká hejtman Martin Červíček z ODS.

Královéhradecký kraj spouští vlastní infolinku k očkování proti covidu-19

Nejčastější dotazy se dnes dopoledne týkaly problémů spojených s výpadky registračního systému. Pracovníci úřadu jsou ale schopni poradit s nejrůznějšími problémy, především s vyplňováním online formuláře a s vysvětlením celého procesu registrace předcházejícího samotnému očkování.

Zájemci o očkování najdou všechny informace na vládním portálu Covid Portál | Vládní opatření lidskou řečí (gov.cz).

autor: baj | zdroj: Krajský úřad Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související