Královéhradecký dopravní podnik má dva nové "milionáře"

21. prosinec 2015

Dopravní podnik města Hradce Králové vyznamenal dva řidiče městské dopravy, kteří se zařadili mezi takzvané "milionáře". Na slavnostním předávání byl i redaktor Josef Ženatý.

Co to tedy znamená, když se řidič stane tím "milionářem"?

To znamená, že s autobusem, nebo trolejbusem už najezdil v rámci své služby u královéhradeckého dopravního podniku víc než milion kilometrů.

Ovšem jenom za to šoféři ocenění nedostali - dostali jej hlavně proto, že celý ten milion kilometrů ujeli bez jediné nehody.

Samozřejmě tedy nehody, kterou nezavinili. Dopravní podnik takto vyznamenává řidiče pravidelně před Vánocemi.

My si teď můžeme poslechnout, co k tomu říká ředitel dopraního podniku Miroslav Kulich: "My si těchto lidí považujeme, protože za tím stojí řada roků odpracované práce za volantem. A dnes v tom náročném provozu to je zvlášť pro nás cenné, že se skutečně nic zvlášního nestane a že to ujedou bez těch nehod."

Jak dlouho trvá, než takové množství kilometrů řidič najede?

Oba ocenění šoféři bezpečně vozí cestující po Hradci a okolí už víc než 20 let.

Čtěte také

A když si to člověk rozpočítá, tak to vychází, že každý den museli řidiči najezdit víc než 200 kilometrů, což je docela úctyhodné číslo.

Musíme si totiž uvědomit, že to najezdili v městském provozu.

Dopravní podnik města Hradce Králové vyznamenal dva řidiče městské dopravy, kteří se zařadili mezi takzvané "milionáře"

Ale sám oceněný Petr Husák přiznává, že se doprava v Hradci Králové za těch 20 let hodně změnila: "Provoz v Hradci Králové se čím dál tím ucpanější. Je to čím dál tím horší. Aut je prostě na silnicích moc. nehodu jsem tedy žádnou neměl. Ani škrábanec, ani do mě nikdo nebouchl. Ještě to neznám, co to je. Je to pro mne cizí."

Je v tom pomyslném "klubu milionářů" i nějaká řidička?

Není. Přestože je řidiček u dopravního podniku prý stále víc a víc, v současné době jich je kolem dvaceti, tak zatím žádná z nich hranici jednoho milionu kilometrů nepřekročila.

Ředitel Miroslav Kulich sice přiznal, že si není jistý, jestli náhodou někdy v minulosti nějká taková řidička nebyla, ale žádná z těch, které mohou občané Hradce Králové nyní potkat za volantem, tolik naježděno nemá.

Mezi muži, se v minulosti prý objevili i "dvoumilionáři" a víc, ale to už je prý opravdu rarita.

autor: zen
Spustit audio