Krůtí maso pečené na broskvích

Suroviny: 600 g krůtího masa, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, tymián, bobkový list, sádlo, drůbeží vývar /může být z kostky/,400 g broskví

Postup:
Omyté maso protkneme kousky česneku, osolíme, okořeníme pepřem, potřeme tymiánem a vložíme do ohnivzdorné mísy.
Pak přidáme bobkový list, pokapeme rozpuštěným sádlem, podlijeme vývarem a pečeme ve vyhřáté toubě.
Když už je maso téměř měkké, přidáme oloupané a vypeckované broskve překrojené na poloviny a dopečeme.
Nezapomeneme během pečení podlévat.
Příloha: opečené brambory, rýže.

Vaříme s Habadějem v sobotu 8. září 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.