Krůtí rolky se zeleninou

Suroviny: 4 krůtí řízky, 4 naťové cibulky, 1 červená paprika, 125 g kyselých okurek, 200 g eidamu, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 4 cibule, 125 ml masového vývaru, 75 g jogurtu nebo smetany, 1 lžička škrobu - maizeny

Postup: Cibulku nakrájíme na nudličky 5 cm dlouhé. Rozpůlíme papriku, očistíme ji a lusk omyjeme. Nakrájíme na nudličky. Kyselé okurky pokrájíme na kolečka a sýr hrubě nastrouháme. Řízky potřeme hořčicí, osolíme a rozdělíme na ně větší část zeleniny. Posypeme 150 g sýra a zarolujeme. Okraje sepneme párátkem. Troubu rozpálíme na 200 °C. Rolky 5 minut opékáme na oleji, potom je vyskládáme do pekáčku, posypeme zeleninou i sýrem a 15 minut zapékáme. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Spolu se zeleninou ji osmahneme na tuku, ve kterém jsme smažili rolky. Podlijeme vývarem a povaříme. Omáčku zahustíme jogurtem nebo smetanou se škrobem a povaříme.

Vaříme s Habadějem v sobotu 14. dubna 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.