Kulturní echo

30. říjen 2007

V Domažlicích dnes v 19:30 uslyšíte přední hráče České filharmonie - zahraje tu totiž ojedinělý soubor - Sexteto českých filharmoniků. Koncert začíná v 19:30 v Městském kulturním středisku na domažlickém náměstí. Jak hraje Šporcl Dvořáka se můžete přesvědčit dnes večer při stejnojmenném koncertě v Chebu. V Západočeském divadle tu známého houslistu Pavla Šporcla doprovodí klavírista Petr Jiříkovský. Na programu, který začne ve 20 hodin, jsou kromě Dvořákových skladeb i kompozice Josefa Suka.


V plzeňském klubu Anděl vystoupí v 21 hodin kapela Mindway. Čeká vás neotřelá hudební show za pomoci elektriky a akustických nástrojů. Pokud máte rádi neokoukané, profesionální a hlavně originální české kapely, nenechte si tohle vystoupení ujít.

FILM
V plzeňském kině Beseda začíná přehlídka filmů kultovního režiséra Francoise Ozona, který letos slaví 40. narozeniny. Dnes v 17 a 20 hodin se bude v Besedě promítat jeho nejnovější film uvedený letos na Mezinárodním festivalu v Karlových Varech - s názvem Angel.

DIVADLO
V Karlových Varech - na Komorní scéně "U" Střední pedagogické školy dnes vystoupí Divadlo Dagmar s představením ANTICKÉ DĚTI. Jde o další večer v rámci pravidelného setkávání studentské divadelní, literární a hudební tvorby. Začátek v 19:30.

Na Mozarta můžete zajít dnes večer do Velkého divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni. Hraje se rozverná "Figarova svatba" - začátek v 19 hodin.

Oproti tomu v plzeňském Komorním divadle vás čeká poetický příběh na hranici detektivky a křehké tragikomedie "Vnitřní hlasy" neapolského dramatika Eduarda de Phillipa, o kterém se říká, že měl srdce Dona Quijota. Přestavení začíná v 19 hodin.

VÝSTAVY
Ještě do konce října stihnete výjimečnou výstavu "Vzpomínky na Tibet" ve Velké plzeňské synagoze. Expozice představuje ářčáář220 unikátních fotografií pořízených Josefem Vanišem a Vladimírem Sísem v Tibetu v polovině 50. let minulého století. Snímky zachycují tibetské reálie, z nichž většina byla později zničena nebo zcela změněna. Výstavu můžete navštívit naposledy dnes a zítra mezi 10. a 18. hodinou.

Galerie výtvarného umění v Chebu představuje Dogonské mýty Africké umění 20. století ze sbírky Rainera Kreissla zahrnuje na 150 soch, fetišů a masek kmene Dogonů z území Mali v západní Africe. Výstavu můžete navštívit denně mimo pondělí - vždy mezi 9. a 17. hodinou.

Spustit audio

Více z pořadu