Kulturní echo

31. říjen 2007

Západočeské divadlo v Chebu má dnes večer na programu drama Caryl Churchillové "Prvotřídní ženy". Pozvání ambiciózní manažerky na zvláštní hostinu přijme pět žen s pozoruhodným osudem. Začátek v 19 hodin. Za americkou muzikálovou klasikou - "Zpíváním v dešti" můžete vyrazit do Velkého divadla J. K. Tyla v Plzni. Začátek v 19 hodin. Janu Hlaváčovou, Petra Kostku nebo Jaroslava Satoranského uvidíte dnes v Rokycanském Domě kultury. Od 19 hodin tu budou hrát komedii "Smíšené pocity".

KONCERTY
Ve velkém studiu Českého rozhlasu Plzeň dnes proběhne komorní koncert, na kterém díla Bacha, Schuberta a Saint-Saënse zahrají: houslistka Jana Vonášková-Nováková, klavírista Petr Novák a fagotista Václav Vonášek. Začátek v 19:30.

Písně renesance a baroka v podání Jitky Chaloupkové - známé hlasové poradkyně soutěže Česko hledá superstar - si můžete poslechnout ve Františkových Lázních. Zpěvačku doprovodí britský hráč na loutnu Brian Wright. Koncert v Lázeňském domě Rubeška začne ve 20 hodin.

Městské kulturní středisko v Klatovech nabízí večer s Karlem Gottem u klavíru. V komorním pořadu vystoupí kromě známého zpěváka také hosté Karel Štědrý a Václav Daniel Kosík. Klavírní doprovod obstará Pavel Větrovec. Setkání začíná v 19.30.

V Plzni v Divadle pod Lampou dnes vystoupí chorvatská punk rocková kapela Overflow . Jako host s nimi vystoupí plzeňská panková kapela Lovesongs Players.

VÝSTAVA
V chebském muzeu můžete navštívit výstavu Ericha Eibla nazvanou "Čáry máry fuk - politické karikatury posledních 30 let". Jejich autor Erich Eibl se tak vrací do své původní vlasti. Narodil se totiž v roce 1945 v Novém Kostele u Chebu a jako kojenec se stal jednou z obětí odsunu. Eiblovy karikatury si můžete v chebském muzeu prohlédnout až do 11. listopadu.

Spustit audio

Více z pořadu