Kulturní echo

15. listopad 2007

Velké divadlo J. K. Tyla v Plzni hostí dnes večer závěrečný galakoncert festivalu Jazz bez hranic. Uslyšíte na něm Big band Felixe Slováčka se světoznámým multiinstrumentalistou Jamesem Morissonem. Jako jediný Australan se dostal do amerického jazzového All star teamu. Začátek - v 19 hodin.


Pohádku "O bubácích a hastrmanech" podle předlohy Josefa Lady má dnes na programu Městské divadlo v Sokolově. Představení je vhodné pro děti od 4 let a začíná v 17 hodin.

Západočeské divadlo v Chebu uvádí v 19 hodin divadelní hru "Jako naprostý šílenci", která představuje směs komiky, humoru jemně namíchanou s napětím a strachem.

V Divadelním klubu plzeňského Komorního divadla můžete dnes v 19 hodin vidět současné francouzské drama autorky Yasminy Rezy OBRAZ.

Za klasickou operetou "Rosemarie" se vydejte do Komorního divadla v Plzni v 19 hodin.

VÝSTAVY

Malá výstavní síň v Poštovní ulici ve Františkových Lázních dnes otevírá výstavu olejomaleb Vladimíra Albrechta. Vernisáž začíná v 16 hodin, výstava potrvá do konce letošního roku.

V hale karlovarské knihovny ve Dvorech se dnes v 15.45 hodin otevírá výstava Zaniklé obce Doupovska, která fotograficky ale i katastrálními plány a archeologickými vykopávkami připomíná 64 zaniklých obcí Doupovských hor.

PŘEDNÁŠKY

Zmíněnou výstavu v karlovarské Krajské knihovně doplňuje přednáška z cyklu Zaniklé obce Karlovarského kraje zaměřená na oblast Karlovarska. Ve společenském sále Krajské knihovny ve Dvorech bude dnes v 17 hodin přednášet Jaroslav Pachner.

Jak vypadal hudební život v Rokycanech 16-tého století, o tom budou přednášet odborníci z Českého muzea hudby, které do Rokycan pozvalo Muzeum Dr. Bohuslava Horáka. Začátek v 17 hodin.

"Vše, co jste chtěli vědět o judaismu a nemohli se zeptat." - se dozvíte dnes v karlovarském klubu Paderewski. V 18.30 tu bude představitel místní Židovské obce Chaim Kočí besedovat s publikem. Akce uzavírá letošní Dny židovské kultury v Karlových Varech.

JINÉ

Večer hudby a poezie na téma Čína a Dálný východ začíná ve 20 hodin v Nebeské čajovně na dvorku v Plzni Hudebně-literární pořad s podtitulem "Cožpak to není jen prchavá krása zde všude" uvádí Tomáš Hudec.

Literární klub pro seniory se schází dnes v 10 hodin v karlovarské Krajské knihovně - na pobočce v Drahovicích. Diskutovat nad vaší oblíbenou literaturou sem můžete přijít každý lichý čtvrtek v tomto čase.
Spustit audio

Více z pořadu