Kulturní echo

16. listopad 2007

Velký divadelní pátek připravilo pro dnešní večer Západočeské divadlo v Chebu. Ve "Studiu D" představí v dramatizovaném scénickém čtení žhavou novinku z Francie, absurdní frašku "Ať žije Bouchon!" . Přesvědčí vás o tom, jak bezpracně přijít k penězům a jak otevřít kohoutky dotačních fondů Evropské unie - v 19 hodin.


Do Velkého plzeňského divadla můžete vyrazit za klasickou operetou Jacquese Offenbacha "Orfeus v podsvětí". Od 19-ti hodin.

V Domažlicích dnes hostuje divadelní společnost Háta s anglickou komedií Rozmarný duch. Opona se v Městském kulturním středisku rozhrne v 19.30 hodin.

Také v Horšovském Týně můžete večer vyrazit za divadlem. A to do místního kinosálu, kde vás čeká americká duchařská komedie Johna Patricka "Duchu, jsi přítomen?" Otázku vám možná zodpoví hostující pražští herci ve 20 hodin.

KONCERTY

Karlovarský symfonický orchestr koncertuje dnes v sále Sanatoria Lázní III v Karlových Varech. Od 19:30 se bude hrát symfonické dílo Haydna, Martinů nebo Francka.

V Mariánských Lázních ve stejném čase - tedy v 19.30 - vystoupí Západočeský symfonický orchestr. Na koncertě ve společenském domě Casino se tentokrát podílí také Vysoká hudební škola v Zürichu.

Březovská desítka zahraje k poslechu i tanci dnes v klatovském Městském kulturním středisku - od 19-ti hodin.

Zimní stadion v Sokolově obsadí pro dnešní večer kapela Chinaski. Ve 20 hodin.

Rocková kapela Divokej Bill zahraje dnes v hale plzeňské Lokomotivy. Jako host vystoupí anglická kapela Levellers. Od 19-ti hodin.

Na večeru nazvaném "Xnite" - v plzeňském Divadle pod Lampou uslyšíte vedne hiphopové kapely Navigators také údajně nejlepší českou beatboxovou skupinu - sedmičlenný "Beatburgerband" . Od 21-ti hodin.

Koncert talentovaného jazzového kytaristy a zpěváka Filipa Gondolána v doprovodu špičkových pražských instrumentalistů z jeho bendu můžete navštívit v klubu karlovarského hotelu Imperial - ve 20.30 hodin.

V karlovarském klubu Rotes Berlin dnes bude krejzi párty v režii frontmena kapely Děda Mládek Ilegal Band - Mersího. Začátek ve 20 hodin.

PŘEDNÁŠKY

Do klatovské Galerie U Bílého jednorožce můžete zajít dnes v 17 hodin na přednášku Rostislava Škáchy věnovanou secesi, neoklasicismu a expresionismu. Začátek v 17 hodin.

"Na křídlech Pegasa" - to je podtitul nočního pozorování oblohy pro děti i dospělé, které dnes v 19.30 pořádá hvězdárna Karlovy Vary Hůrky. Od 18-ti hodin je potom na programu pořad určený dětem od 5-ti do 9-ti let.
Spustit audio

Více z pořadu