Kulturní echo

1. září 2014
Panorama

Taneční večírek ve stylu 60.let minulého století chystají na sobotní večer příznivci hudby Beatles, Rolling Stones, Jimiho Hendrixe nebo Elvise Presleyho do kulturního domu Šeříkovka v Plzni na Slovanech. Plzeňská skupina "Kam běžíte?!" tu oslaví 20.výročí vzniku. Dále zahraje Plymouth rock´n´roll band a pražská skupina Vidyavacas . Koncert začíná ve 20 hodin. (Mediálním partnerem večírku je Český rozhlas Plzeň)

S O B O T A DIVADLO

V plzeňském divadle Alfa hostuje dnes v 15 hodin kladenské divadlo Lampion s klasickou pohádkou "O Budulínkovi".

Západočeské divadlo v Chebu má dnes večer na programu drama Caryl Churchillové "Prvotřídní ženy". Pozvání ambiciózní manažerky na zvláštní hostinu přijme pět žen s pozoruhodným osudem. Začátek v 19 hodin.

Strhující muzikál o věčné lidské touze, vášni a lásce "Cikáni jdou do nebe" čeká návštěvníky divadla v Karlových Varech. Podmanivé melodie i temperamentní tance v podání herců Divadla Bez zábradlí uvidíte a uslyšíte - od 19.30 hodin.

Komorní divadlo v Plzni vás zve na poetické drama na hranici detektivního příběhu a křehké tragikomedie "Vnitřní hlasy" italského poválečného dramatika Eduarda De Filippa - od 19-ti hodin.

Klasický balet Coppélia můžete shlédnout ve Velkém divadle J. K. Tyla v Plzni - také od 19-ti hodin.

KONCERTY

"Filmy a zvuky Rantandu" - to je název večerního komponovaného pořadu v divadélku Jonáš v Plzni, kde se představí plzeňské originální tvůrčí sdružení Rantand. V rámci festivalu Animánie tu uvede své animované filmy, živou hudbu s obrazy a rytmicko-fyzickou recitací. To vše od 20-ti hodin.

V karlovarském klubu Rotes Berlin zahraje dnes kapela Ondřeje Brzobohatého Bůhví. Od 21-ti hodin.

Oblíbená rocková kapela Support Lesbiens vystoupí dnes v 21 hodin v Karlových Varech - Staré Roli. Koncert v Lidovém domě začíná ve 20 hodin.

VÝSTAVY

V Západočeském muzeu v Plzni můžete zavzpomínat na oblíbenou stavebnici generací českých dětí - Merkur. Návštěvníci si tu mohou prohlédnout různé pohyblivé i nepohyblivé modely, které se ze stavebnice při troše zručnosti dají postavit. Nechybějí výtvarné soutěže pro nejmenší i pro rodinné týmy. Výstava potrvá do 17. února. Otevřeno je denně mimo pondělí mezi 10-tou a 18-tou hodinou. N E D Ě L E DIVADLA

Ve foyeru Velkého divadla v Plzni začíná v 10,30 koncertní matiné. V 19 hodin jste pak zváni do hlediště na operu Figarova svatba.

Západočeské divadlo v Chebu zve malé diváky na 15. hodinu na pohádku Pekelná princezna.

Plzeńské loutkové divadlo Špalíček nabízí v 15,30 4 pohádky o jednom drakovi

A divadlo Jezírko v kulturním domě Šeříkovka v Plzni pořádá od 15 hodin dětský karneval.

Jú a Hele potěší v lidovém domě v Blovicích. Show pohádkových postaviček začíná ve 14 hodin.

KONCERTY

Dechová hudba Skalanka ze Švihova bude dnes od 14 hodin vyhrávat v Kramolíně.

Kavárna pro střední a starší generaci je připravena od 16 hodin v kulturním domě v Nýřanech. Hraje tu Malý orchestr Járy Brabence.

VÝSTAVY

Nejlepší snímky z téměř 10.000 fotografií vybrali členové horolezecké expedice Pamír - Hindúkuš 2006 reprezentované novináři a cestovateli Romanem Pekařem a Karlou Štěpánkovou a představili je na výstavě nazvané Afghánistán v roce 1385 v prostoru staré nádražní budovy Jižního předměstí v Plzni. Pokud jste je neviděli, máte nejvyšší čas. Výstava je putovní a v Plzni zůstane už jen dnes. K vidění je ještě od 14 do 18 hodin.

Historii lesnického mapování na Šumavě představuje výstava starých lesnických map v dřevařském centru a informačním středisku v Modravě na Klatovsku. Až do 5. ledna si můžete prohlédnout staré mapy, které dokládají systematické hospodaření v lesích a jejich dlouhodobé vyžívání za historických vlastníků či po vzniku Československa.

Pokud jste ještě nebyli mezi více než 20tisíci návštěvníky výstavy Dinosauři z Patagonie v Západočeském muzeu v Plzni, máte ještě šanci. Pro velký zájem veřejnosti je výstava prodloužena až do 6. ledna příštího roku.
autoři: Eva Kačánová , Petra Hynčíková
Spustit audio

Více z pořadu