Kulturní program Českého rozhlasu Pardubice na Aviatické pouti se povedl

7. červen 2005

V sobotu a v neděli 4. a 5. června se na pardubickém letišti uskutečnil již 15. jubilejní ročník Aviatické pouti. Na návštěvníky čekal bohatý program nejen ve vzduchu, ale i na zemi. Český rozhlas Pardubice totiž po oba dva dny připravil bohatý kulturní program pro celou rodinu, ve kterém si našel "svůj šálek kávy" úplně každý. Letos byl program rozdělen do pomyslných tématických bloků, diváci se tak dočkali například folklórního, hudebně-tanečního nebo sportovního bloku.

Program začínal po oba dva dny již v 8 hodin ráno kdy návštěvníky pardubického letiště vítala v sobotu kapela Uši a v neděli Maruščiny jahody. Známé české i zahraniční hity v jejich podání si zazpíval nebo pobrukoval snad úplně každý. Během dopoledne se pak na pódiu i na improvizovaném tanečním parketu představili tanečníci a tanečnice z tanečního klubu Xanada a Tanečního centra Lípa. Ti měli připraveny ukázky nejen latinsko-amerických tanců, ale předvedli divákům i moderní tance jakou jsou brak a hip-hop. Přihlížející do varu přivedly svým vystoupením roztleskávačky, které známe spíše z amerických filmů. Své umění předvedly mažoretky a orientální tanečnice. K vrcholům obou dní patřily ukázky bojového umění. Děti se celý den mohly zabavit zajímavými hrami a soutěžemi nebo se podívat na loutkové divadlo. Skutečná lahůdka čekala na dámy i odvážné pány. Měli totiž šanci zdarma změnit svoji vizáž ať se týká účesu, líčení či oblékání. A podle očekávání byl o tuto šanci obrovský zájem. V rámci programu proběhlo na Aviatické pouti i vyhlášení výsledků velké soutěže Českého rozhlasu Pardubice a pardubického dopravního podniku "Pojeďte s námi".

"Pozemní kulturní program Českého rozhlasu Pardubice byl koncipován tak, aby zaujal celou rodinu od dětí až po jejich prarodiče," říká manažer marketingu Českého rozhlasu Pardubice Radim Jelínek. Dospělí se mohli bavit a sledovat dění na pódiu, zatímco si děti v jejich blízkosti hrály a soutěžily. Program nabídl alternativu i těm, kteří přišli na letiště pouze jako doprovod nadšenců letadel a létání.

Absolutní novinkou letošní Aviatické pouti byla velkoplošná obrazovka, na kterou byl dvěma kamerami přenášen nejen program na jevišti, ale odpoledne i část leteckého programu. "Podařilo se nám zajistit absolutní technologickou špičku, která zaručovala, že obraz bude jasný a dobře viditelný i na přímém slunci," říká šéfredaktor ČRo Pardubice Martin Kolovratník. "Této výhody jsme však bohužel moc nevyužili, protože po oba dva víkendové dny jsme si sluníčka moc neužili," dodává Kolovratník.

Po oba dva dny informoval o Aviatické pouti přímými živými vstupy ve svém vysílání Český rozhlas Pardubice i ČRo 1 Radiožurnál. Živé vysílání bylo "lákadlem" i pro návštěvníky Aviatické pouti, protože vstupy do vysílání probíhaly přímo na pódiu Českého rozhlasu Pardubice a přítomní tak mohli nahlédnout do "rozhlasové kuchyně" a sledovat, jak se dělá rozhlas. Nejvzácnějším hostem ve vysílání byl bezpochyby člen stíhacích jednotek, které za II. světové války bojovaly na straně spojenců, brigádní generál Štandera.

Český rozhlas Pardubice nabídl návštěvníkům na aviatické pouti celkem 18 hodin zábavy. "Množství lidí, které stále sledovalo kulturní program Českého rozhlasu Pardubice mě potvrdilo, že jsme návštěvníkům Aviatické pouti nabídli zajímavou a rozmanitou zábavu na špičkové úrovni," hodnotí celou akci šéfredaktor Českého rozhlasu Pardubice Martin Kolovratník.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.