Kvasinská automobilka chce zdvojnásobit produkci

12. květen 2011

Zásadní rozšíření automobilky v Kvasinách, kde se nyní montují vozy Superb a Yeti, chystá podle týdeníku Ekonom Škoda auto. Produkce v závodu škodovky na Rychnovsku by se mohla v budoucnu až zdvojnásobit.

Podle zdroje týdeníku Ekonom je nyní ve hře několik variant rozšíření. Nejambicióznější by znamenala, že závod, který měl loni přibližně 3400 kmenových pracovníků a 500 agenturních, bude v budoucnu zaměstnávat až 8000 lidí. Podrobnosti má redaktor Jiří Fremuth.

Škoda zatím oznámila, že v závodě Kvasiny zavede od září pracovní soboty. Přijme proto několik set nových zaměstnanců. Podle odborářského týdeníku půjde o zkušební fázi takzvaného osmnáctisměnného týdenního systému výroby, kdy automobilka plánuje přidat v týdnu o tři denní směny navíc. Naostro by měla Škodovka vyrábět od pondělí do soboty v Kvasinách v příštím roce.

Plánované změny v navyšování směn souvisejí s avizovanou růstovou strategií podniku. Škoda chce do roku 2018 zdvojnásobit nynější výrobu na 1,5 milionu vozů. V polovině dubna už zahájila nové haly na výrobu Škody Octavia v Mladé Boleslavi. Dokončí ji v polovině roku 2012 a zvýší tím výrobní kapacitu octavií o polovinu.

Spustit audio