Labyront je desková hra pro nevidomé, která vznikla na Valašsku a dostala se do deseti nejlepších začínajících projektů republiky

31. březen 2021

Miroslav Dančák z Hovězí na Vsetínsku spolu s přáteli a kolegy vymyslel stolní deskovou hru pro nevidomé s názvem Labyront. Se svojí hrou se dostali mezi nejlepších deset začínajících projektů v oblasti kreativního průmyslu.

Deset nejlepších začínajících projektů z oblasti kreativního průmyslu 30. března 2021 bojovalo o první místo v soutěži Creative Business Cup. Vyhlášení národní soutěže se konalo online z památníku Tomáše Bati ve Zlíně.

Mezi projekty z celé České republiky se dostali mimo jiné autoři deskové hry pro nevidomé z Valašska s názvem Labyront. Tu vymysleli před několika lety a stále ji zdokonalují.

Tato desková hra je haptická, tedy hmatová, a její využití uvítají hlavně nevidomí. Spolu s nimi nebo i samostatně je mohou hrát také hráči bez zrakového postižení. Pro ně je zajímavá mimo jiné i tím, že ve tmě svítí. Dá se hrát i po telefonu.

Hra je postavena na příběhu záchrany planety Země pomocí základních čtyř živlů.

O deskové hře Labyront natáčela s jedním z autorů Miroslavem Dančákem z Hovězí na Vsetínsku reportérka Veronika Žeravová.

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související