Lanškroun připravuje výstavbu nové polikliniky

6. leden 2018 09:55

Lanškroun opraví prostory pro dočasné umístění lékařů polikliniky. Původní objekt v ulici Svatopluka Čecha totiž nevyhovuje zdravotnických účelům a je ve špatném stavu. 

Radnice ho nechá ve dvou etapách zbourat a na jeho místě vybuduje nový. Pro přechodné umístění části lékařských ordinací po dobu stavby Městský bytový podnik opraví bývalé kanceláře Autodružstva a byt v bytovém domě v ulici 28. října, řekl ČTK starosta Radim Vetchý (Lanškrounské fórum).

"Provizoria jsou vybrána poblíž stávající polikliniky a Městský bytový podnik prostory budoucích ordinací spravuje, proto provede i jejich úpravu," uvedl Vetchý.

Pivovarská zahrada v Lanškrouně nabídne víc možností k odpočinku

Návrhy Pivovarské zahrady v Lanškrouně

Pivovarská zahrada v Lanškrouně nabídne v budoucnu lepší zázemí pro relaxaci než doteď. Čeká ji kompletní obnova. Jak by měla vypadat, co by se v tomto prostoru poblíž centra mělo změnit, navrhli budoucí odborníci na zahradní architekturu, studenti Mendelovy univerzity v Brně. S jejich návrhy se teď přímo v budově radnice můžou seznámit i obyvatelé města.

Nejdříve se mají zbourat dvě zadní křídla současné polikliniky, z nichž se ordinace přemístí do provizorních prostor. Na vzniklé ploše dělníci postaví zadní trakt nového objektu. Do něj se přesunou zdravotnická pracoviště z přední části, která se zbourá v druhé etapě a místo ní vznikne nová. Je koncipována jako třípodlažní, v suterénu s parkovacím stáním. Oba objekty se po dostavbě propojí a budou tvořit celek.

Náklady na stavbu polikliniky se předběžně odhadují na 100 milionů korun s DPH, zčásti se budou splácet z nájmů lékařských ordinací. Větší část město zaplatí z úvěru. Stavět by se mělo začít začátkem příštího roku.

zdroj: ČTK
Spustit audio