Letní uzavírky přiškrtí dopravu v Pardubicích i celém kraji

1. červenec 2015

Uzavírky a dopravní omezení zkomplikují v létě život řidičům v Pardubicích a okolí. V letních měsících se bude opravovat například rychlodráha, most u Parama, nebo centrum Sezemic.

Někde řidiči mají možnost se omezením vyhnout, jinde si počkají v koloně.

Most U Trojice

Na mostě U Trojice (u Parama), bude doprava omezená jen několik dní. A to od soboty 4. července do čtvrtka 9. července. Stavební firma bude budovat základy pro pilíře nového mostu. Místo bude průjezdné, dopravu budou řídit semafory.

Ředitelství silnic a dálnic totiž počítá s tím, že první vlna lidí, kteří jedou na dovolenou na začátku prázdnin už bude pryč a vzhledem ke státním svátkům, které v tom termínu jsou, tak provoz by mohl býžt nižší než v běžný pracovní den.

Rychlodráha

V Hlaváčově ulici nebude uzavírka jen přes léto. Až do 15. listopadu se bude opravovat most přes ulici 17. listopadu. To je asi jedno z největších dopravních omezení, které na řidiče čeká. Oprava se nebude týkat jen silnice, ale i cyklostezky a chodníku, zkrátka půjde o kompletní rekonstrukci.

V Pardubicích je kvůli rekonstrukci mostu uzavřená rychlodráha

Provoz tam také budou řídit semafory, ovšem v prvním týdnu ale hlavně v dopravních špičkách budou dopravu řídit pracovníci stavební firmy. To proto, aby byl zajištěný co nejplynulejší průjezd a aby se pokud možno netvořily kolony.

Rychlodráha je důležitou dopravní tepnou - spojuje Pardubice z východu na západ - proto se dají kolony očekávat. Také proto, že skrz krajské město neexistuje adekvátní objízdná trasa. Osobní automobily ještě mohou prokličkovat přes centrum, ovšem otázkou je, jestli nebude rychlejší počkat chvíli na semaforech, ale pro nákladní dopravu jiná možnost není.

Gorkého, Rožkova, Mezi mosty

Do konce září bude navíc uzavřená ulice Gorkého na Dukle, a to z obou směrů před křižovatkou s ulicí Rožkova. Průjezd ulicí Rožkova na křižovatce s ulicí Gorkého bude možný pouze v přímém směru.

Příští týden bude uzavřená ulice Mezi Mosty - od Husovy ulice až k Automatickým mlýnům, kvůli frézování a pokládání nové vozovky. Uzavírka bude pětidenní - od 6. do 10. července.

Sezemice

Centrum Sezemic bude od 7. do 20. července neprůjezdné. Jelikož se tam silnice bude opravovat kompletně od základu, tak místo bude pro veškerou dopravu zcela uzavřené. Kvůli rekonstrukci silnice I/36 bude zcela uzavřen stometrový úsek mezi okružní křižovatkou a křižovatkou se silnicí II/298. Objízdná trasa pro nákladní dopravu by měla být přes Dolní Roveň, Dašice s příjezdem do Pardubic směrem od Černé za Bory.

Polička

Masarykova ulice v centru Poličky je už nějaký čas mimo provoz. A to kvůli rozsáhlým opravám inženýrských sítí včetně stavby nových chodníků a silnice. Podle původního plánu by už dnes po ní měla jezdit auta, ale nejezdí. Zhotovitel stavby požádal o prodloužení termínu dokončení o dva až tři týdny.

Plánované uzavírky na silnicích I. třídy (v majetku státu) o letních prázdninách

Silnice

Úsek

Termín

I/11

Čenkovice - Suchý Vrch

není známo

I/11

Jablonné nad Orlicí – průtah

není známo

I/14

Rybník - Třebovice, 3. etapa

není známo

I/43

Horní Heřmanice - hranice OL kraje

není známo

I/36

Staré Holice - hranice KH kraje

není známo

I/43

Králíky - most, ev. č. 43-083

není známo

I/36

Pardubice - most, ev. č. 36-011

10.7.2015 - 15.11.2015

I/14

Horní Libchavy - most, ev. č. 14-125

18.5.2015 - 31.8.2015

I/2

Valy – průtah

není známo

I/2

Popkovice – průtah

není známo

I/35

Ostřetín – oprava ostrůvků

není známo

I/37

Pardubice, U Trojice

4.7.2015 - 9.7.2015

I/36

Sezemice – centrum

7.7.2015 - 20.7.2015

I/35

Okružní křižovatka Vysoké Mýto

není známo

I/35

Litomyšl

1.6.2015 - 30.8.2015

Zdroj: Pardubický kraj

autor: zen
Spustit audio