Mirek Černý

Autor, moderátor

Kompletně připravuji výběry a relizaci pořadu Country dostavník Mirka Černého.

Životní motto:
Nikdy není pozdě přijít včas.

Co dělám v rozhlase:
Kompletně připravuji výběry pro pravidelnou hodinovku country, folku a trampské písně nazvanou Country dostavník Mirka Černého, kterou vysílá síť regionálních stanic Českého rozhlasu každý všední den od pondělí do pátku.

Před rozhlasem:
Jako absolvent ČVUT jsem byl pár let zaměstnán (společně s Pavlem Bobkem, Petrem Nárožným a trampským veteránem Tondou Linhartem) jako statik v projektové organizaci. Současně jsem začal uvádět koncerty začínající skupiny Rangers. Konferoval jsem koncerty Greenhornů, Country Beatu, Olympiku, Václava Neckáře a dalších. Uváděl jsem také koncerty festivalu Porta. Ve stejné době jsem pracoval jako dramaturg Supraphonu na přípravě a realizaci projektů našich předních interpretů od Gotta, Olympic, Jiřího Korna a dalších až po orchestr Karla Vlacha, včetně licenčních titulů oblasti pop, rock a country.

V rozhlase jsem začínal v roce 1967 pořadem Kniha Country Music, který byl součástí Mikrofóra. Pak jsem uváděl odpolední program Junior na Radiožurnálu, dále soutěžní pořad pražského TOČR Start, po roce 1989 US hitparádu a pravidelné pořady světové i tuzemské country a speciální seriál vokálních skupin éry swingu a doo-wopu. Současně jsem psal texty pro Karla Gotta, Olympic, Waldemara Matušku, Rangers, Petra Spáleného a spoustu dalších. Dokonce i pro sebe. Možná si někdo ještě vzpomene na Balíček karet nebo Sto let.

Co mě baví:
Baví mě všechno! V poslední době dokonce i ráno vstávat. Ještě nedávno mě děsilo komentování sportovních, zejména fotbalových TV přenosů, a především jednotné užívání novotvaru "nákop". Ale přišel jsem na to, že když vypnu zvuk, je to podstatně lepší. Pokud se ovšem na stadionu hraje opravdu kopaná.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové