Lidem na orlickoústecké provizorní poště chybí parkování, vozíčkáře zastaví schody

4. leden 2018 07:20

Hlavní pošta v Ústí nad Orlicí se na konci roku přestěhovala do náhradních prostor. Lidé ji teď najdou v budově Hotelu UNO, kde tento týden zahájila pravidelný provoz. Už v prvních dnech ale klienti upozorňují na nedostatky.

„Nejsou tady parkovací místa, bylo mi řečeno, že u Konzumu a na Hečmandě, což si myslím, že je problém. Protože když byla pošta na pravém místě, tak bylo parkovacích míst málo a lidi neměli kde parkovat a tady už vůbec,“ říká paní Kateřina, která si šla na novou pobočku vyzvednout zásilku.

Parkoviště pro hotelové hosty

U prodejny Konzum, která je naproti hotelu UNO, je asi deset parkovacích míst. Ta ale využívají zákazníci obchodu. Další parkoviště je vedle hotelu, ale to je vyhrazené pro ubytované hosty.

„Problémy s parkováním u hotelu UNO zřejmě mohou nastat. Počítáme však s tím, že provoz pošty na tomto místě je pouze dočasný,“ říká specialista pro komunikaci České pošty, Ivo Vysoudil. Nedostatek parkovacích míst vnímá i paní Jaroslava, které navíc vadí, že pošta není v centru. „Je to až dole pod městem, je to daleko a není kde parkovat.“

Původně se měla pobočka přestěhovat do budovy výpočetního střediska bývalé Perly blízko náměstí. Se soukromým vlastníkem se ale pošta nedohodla. Potvrdil to Ivo Vysoudil. „Nové obchodní podmínky navržené pronajímatelem nebyly pro Českou poštu akceptovatelné.“

Hlavní pošta v Ústí nad Orlicí se bude stěhovat

02760720_2.jpeg

Současné prostory pošty jsou pro potřeby státního podniku nevyhovující. Pobočka se přesune asi o 200 metrů z Lochmanovy do Špindlerovy ulice.

Pobočka teď sídlí v druhém nadzemním podlaží hotelu. Pracovnici tam obsluhují u pěti přepážek. Poštu navštívila i paní Naděžda. Narazila ale na další problém. „Je to tam pěkný, ale co vozíčkáři? Jsem bývalá zdravotnice, tak na to koukám jinak.“

Na chodbě je sice výtah, ale vede k němu šest schodů. Pošta na novém místě zahájila provoz tento týden. Náhradní prostory má pronajaté na dva roky.

Spustit audio