Lyžařka září při maratonech. Obojživelník Eva Vrabcová Nývltová běhá vždy naplno a s radostí

25. květen 2018

V pátek 25. května byla Pátečním hostem od 10:00 v přímém přenosu z Radiokavárny v Havlíčkově ulici v Hradci Králové Eva Vrabcová-Nývltová - úspěšná běžkyně na lyžích, která nyní září v českých barvách na maratonských tratích.

Eva Vrabcová Nývltová, rodačka z Trutnova, startovala šestkrát na mistrovství světa v klasickém lyžování, poprvé již v devatenácti letech, a třikrát na zimní olympiádě. Jejím nejlepším individuálním umístěním z těchto akcí bylo 5. místo v Soči 2014.

Jako atletka se zúčastnila Letních olympijských her 2016, kde běžela maraton. V dubnu 2018 se stala českou rekordmankou v půlmaratonu.

Čtěte takéBlog Evy Vrabcové Nývltové - vždy naplno a s radostí

Jubilejní 20. ročník pražského půlmaratonu se pro ni stal nezapomenutelným zážitkem! Vrátila se jí radost z běhu, znovu si naplno užívala báječnou atmosféru závodů RunCzech a také podala kvalitní vykon!

„Miluji sport, hlavně běhání, miluji dobré jídlo, svého manžela a fenku samojeda Bellču. K mému životu neodmyslitelně patří cestování, ráda si přečtu dobrou knížku, pustím hezký film, vyzkouším “technické vychytávky” ve sportu i kuchyni, a ráda občas navštívím něco z kultury," říká Eva Vrabcová Nývltová.

Eva Vrabcová Nývltová hostem Lady Klokočníkové v rozhlasové kavárně
autoři: Milan Baják , KLO
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.