Lyžařskou bundu si na oblek navlékne jedině muž bez vkusu

22. leden 2018

Když si žena na krásné dlouhé šaty pošité perlami oblékne buřtíkatou bundičku, je to z pohledu módních stylistů velké faux pas. Letos se na štěstí objevují mnohem více vlněné kabáty v mužské i ženském provedení. A takový kvalitní kabát v šatníku bez problému vyřeší tento problém.

Móda se stále mění a opakuje se. „Dokonce jsem viděla v těch nejnovějších trendech něco, co mě opravdu velmi překvapilo. Plesové šaty nad kotníky a k tomu páskové boty, ze kterých vykukují punčocháče,“ usmívá se Vanda Rektorisová. To jsou ale trendy, které se hned tak do běžné společnosti nedostanou.

Trendy plesové sezóny roku 2018  

Mění se hlavně materiál. Ustupuje krajka a objevují se hlavně výšivky a aplikace ze saténových mašliček, nebo z korálků.

Stále je módní samet a více se objevují různé průsvity. Vršky šatů jsou průhledné, přes prsa jsou našité aplikace a pozvolna to přechází do široké sukně. Siluety sukní jsou buď do tvaru písmene A, nebo kopírují tělo, anebo to jsou tzv. mořské panny, kde se sukně rozšiřuje v oblasti kolen. Objevují se také dlouhé rukávy. I tam je prostor pro různé korálkové aplikace, které celé šaty pozvednou.

Barevný tón udává lahvově zelená

Co se týká barev, letos udává tón sytě lahvově zelená. Tato zelená totiž sluší všem. Brunetám, blondýnám i zrzkám.

Ale mladé dívky by si podle Vandy Rektorisové neměly vybírat vyloženě tmavé barvy. Sluší jim odstíny růžové, fialkové, mintové, hezky vypadá i žlutá a rudá.

A co černá? Ta je pořád v módě. Důležité je ozvláštnit ji doplňky. Čím je barva šatů tmavší, tím můžeme popustit uzdu v doplňcích. Černá působí hezky ve zlaté kombinaci.

Výstřihy jsou na zádech

Klasické výstřihy v letošní sezóně ustupují. Vytrácejí se otevřené dekolty, zato se odhalují záda. „Na první pohled jsou šaty naprosto jednoduché, ale když se žena otočí, výstřih až k jejímu pozadí může vyrazit dech hlavně mužskému publiku,“ směje se Vanda Rektorisová.

Šaty se dají vzadu spojit řetízkem nebo šňůrou perel. Ale pozor, pokud tam vykukuje pásek od podprsenky, celkový dojem se úplně vytratí. Určitě pod takové šaty spodní prádlo nepatří. Nosí se tzv. samodržící podprsenky, které ale nepadnou každé ženě.

Spustit audio