Magistrát dá miliony na provoz dvou sběrných dvorů odpadu

8. duben 2003

Pražský magistrát dá 3,4 milionu korun dvěma městským částem na letošní provoz sběrných dvorů na odpad v Kolarovově a Chvalkovické ulici. Podle magistrátních internetových novin o tom dnes rozhodli pražští radní. Do sběrného dvora v Kolarovově ulici v Praze 12 loni lidé donesli téměř 2100 tun odpadu, do Chvalkovické v Praze 20 více než dvakrát tolik. Právě od množství odevzdaného odpadu se výše dotace odvozuje.

Pražský magistrát provozuje pět sběrných dvorů. Chce tím předcházet vzniku černých skládek. Další jsou ve Voctářově ulici v Praze 8, v Proboštské ulici v šesté městské části a v Zakryté ulici v Praze 4. Firma Pražské služby nedávno otevřela obdobné zařízení v ulici Pod Šancemi v Praze 9.

Do sběrných dvorů mohou obyvatelé nosit například objemný odpad, jako je nábytek, staré elektrospotřebiče, stavební suť, biologický odpad a nebezpečný odpad. Platit musejí jen za pneumatiky a za suť v případě, že je její objem větší než metr krychlový. Podnikatelé mohou sběrné dvory využívat za úhradu.

Spustit audio