Magistrát vyhlásil konkurz na ředitele Mateřských školek

20. září 2002

Magistrát města Pardubic vyhlásil konkurzy na místa ředitelů Mateřských škol. Jedná se celkem o 12 školek, které nejsou v právní subjektivitě. Odbor sociálních věcí tak rozhodl na základě schválené novely. Z ministerstva školství ovšem přišlo prohlášení, že konkurzy nutné nejsou. Magistrát se však přesto rozhodl ve výběrových řízeních pokračovat. Ředitelku Mateřské školy Gorkého Ivanu Soukénkovou toto rozhodnutí stejně jako ostatní ředitelky znepokojilo:

"Mám takový nepříjemný pocit. Byla jsem překvapená, že do právní subjektivity jsem nechtěla jít, tudíž musela jsem do ni vstoupit povinně, plus povinně konkurz. To mě velice zaskočilo, v žádném případě jsem s tím nepočítala a veškerou energii jsem chtěla věnovat přípravě na vstup do právní subjektivity. Ta příprava je náročná a když člověk k tomu přistupuje zodpovědně tak je to náročné."

mateřská školka
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.