„Mám veliké štěstí, že je má žena pohádková," říká Jan Přeučil o své životní lásce Evě Hruškové

14. únor 2020

Eva Hrušková, první československá Popelka, se do svého prince Jana Přeučila zamilovala při zkoušení pohádky Šípková Růženka. Od té doby spolu nejen pracují, ale také žijí.

V pátek 14. února 2020 na Svatého Valentýna přivítala Lada Klokočníková v živém vysílání z rozhlasové kavárny District 5 v Havlíčkově ulici v Hradci Králové po 10. hodině "legendární" manželský herecký pár, tedy Evu Hruškovou a Jana Přeučila.

Osudová jiskra tedy mezi nimi přeskočila právě při práci na pohádce. Eva si zpočátku myslela, že Honza je vážný člověk. Když ale začali zkoušet program, poznala, že má nevyčerpatelný smysl pro humor.

Vztah je tvůrčí proces. Je třeba o něj pečovat

Honzu naopak zaujala Eva vzdělaností a tím, jak skvělou je mámou tří synů.

„Mám veliké štěstí, že je moje žena pohádková. Společně se snažíme pohádku udržovat i v našem vztahu. Když jsme měli svatbu, tak jsme si slíbili, že uděláme všechno proto, aby nám naše láska nezevšedněla a podle toho žijeme," usmívá se Jan Přeučil.

„Neustále děláme jeden pro druhého drobné pozornosti, dáváme si téměř denně malé dárečky,vycházíme si ve všem vstříc. Občas si připravíme dobrou večeři a se sklenkou vína prožijeme příjemný večer. I to patří k lásce. Vzájemné zamilovanosti si naplno užíváme. Žijeme jeden pro druhého, nesmírně si našeho štěstí vážíme a opatrujeme si ho," prozradil Jan Přeučil.

Poslechněte si celý rozhovor s Evou Hruškovou a Janem Přeučilem:

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.