Městská policie v Pardubicích zřídí služebnu u vlakového nádraží

2. leden 2019 08:20

Městská policie v Pardubicích přestěhuje přestupkové oddělení z centra města k vlakovému nádraží. Bude tam i nově zřízená služebna.

„Nádraží je vstupní branou do města. Oddělení bude mít na starosti zejména Palackého třídu, vlakové a autobusové nádraží. Jsou to lokality, kde je nejvíc stížností občanů na parkování a na osoby bez domova,“ řekl ředitel městské policie Rostislav Hübl.

Na vlakovém nádraží slouží zatím jen zaměstnanci bezpečnostní agentury, kterou si najaly České dráhy. Služebnu tam státní policie zrušila už před lety. Strážníci budou mít zázemí v domě vedle nádražního hotelu na náměstí Jana Pernera. Za domem bude v budoucnu terminál B pro linkovou autobusovou dopravu.

Strážníci na sociální síti našli rodinu ztraceného muže z Bulharska

Ztracený muž z Bulharska se nakonec vrátil ke své rodině

Pardubičtí strážníci mají za sebou neobvyklou pátrací akci. Snažili se zjistit totožnost cizince bez přístřeší. Muž, který denně zaměstnával strážníky, se vrátil do vlasti ke své rodině.

Dům na náměstí Jana Pernera chtěla radnice zbourat, nájemníky přestěhovala do jiných městských bytů. Zůstaly dvě rodiny, které stěhování odmítly. Loni město místo demolice nakonec investovalo do úprav domu, aby splňoval hlukové limity také pro bydlení. „Budeme se tam stěhovat někdy v průběhu února. Je to strategické místo pro dodržování veřejného pořádku ve městě,“ řekl ředitel Hübl.

Služebny má městská policie v centru města, v Polabinách, na Dubině, Dukle. Městská policie má podle Hübla už dostatek strážníků, zájem o profesi stoupl. Policie má 108 strážníků, letos možná ještě jejich počty stoupnu na 120. Zvýšení počtu zaměstnanců ale musí schválit město, dodal Hübl.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související