Módní trendy v oblečení

21. srpen 2006
Trendy

Doby, kdy jste v obchodech s oblečením našli pouze jediný model šatů zato ve třiceti kusech, jsou nenávratně pryč. Dnes se na nás valí neustále se měnící módní trendy, časopisy o životním stylu radí, jak na to, móda zkrátka hýbe českou kotlinou. Snažili jsme se zjistit, zda nás módní útoky ovlivňují.

Žena 1: Ovlivňuje. Když vím, že se mi to líbí a můžu si to koupit, tak z toho mám radost.

Žena 2:Řídím se podle sebe, podle svojí módy.

Žena 3:Snažím se, abych nechodila špatně oblečená, aby se lidé kvůli tomu za mnou neotáčeli. Oblékám se vždycky ke svému věku.

Muž: Snažím se přiblížit k momentálnímu trendu, abych nezůstával pozadu.

V módě platí dvojnásob neúprosně, že kdo chvíli stál, stojí opodál. Přesto většině společnosti stačí k doplnění šatníku jedna návštěva supermarketu. Originalitu, podle vizážistky Gity Noskové, hledá málokdo.

Nosková: Jsme pořád ještě takoví "uťáplí" a bojíme se, co kdo o nás řekne. Musím říci, že třeba Plzeň je taková větší vesnice, lidé spíš koukají, co si mají vzít, co mu kdo řekne. Praha je taková anonymnější a je to vidět, ženy se oblékají výrazněji, zajímavěji a někdy i originálněji.

Přirozeně nejvíc podléhá módnímu diktátu mladá generace. Trocha odvahy by ale neškodila i v jejích řadách, tvrdí odbornice na image poradenství Dita Nosková.

Nosková: Je škoda, že víc neexperimentují a kopírují, hlavně mladá děvčata, jednu druhou. Pokud se podíváte po ulici, tak bych řekla, že se to dá shrnout zcela jednoduše - tenisky, bokovky, triko či mikina a batoh. Ničím takové oblečení není zajímavé, je škoda nepoužít více barev, různé styly a jiné střihy i kombinace.

Pokud vám někdy připadá, že se trochu v záplavě módních trendů ztrácíte, nelamte si hlavu.

Nosková: Dnes se dá vzít v podstatě všechno, když si člověk vytvoří svůj vlastní styl, takovou image a nepodléhá pouze trendům. Záleží na tom, co chce svému okolí říci a jedná-li se o osobnost, tak vše dává na sebe s rozumem a dává to najevo celkovým vzhledem.

Spustit audio

Více z pořadu