Monika začala z nudy vařit marmelády a teď má úspěšnou firmu. Vyzkoušejte její recept na panna cottu

15. únor 2021

Šikovná Monika Kořínková vaří a peče různé dobroty. Recepty hledá i na svých cestách po světě. Nám prozradila, jak si připravit lahodnou malinovou panna cottu.

Kdo je to gastroturista? Ten, koho baví cestovat a ochutnávat tam místní speciality. Monika Kořínková má jídlo tak ráda, že se pro ni stalo prací.

Co s marmeládou?

Monika vystudovala hotelovou školu, pak se ale věnovala něčemu jinému. Když se jí narodilo třetí dítě, nechtěla na mateřské dovolené zahálet, a tak začala zavařovat marmelády. Protože jich ale udělala moc, rozhodla se, že je zkusí prodávat.

Monika Kořínková má sladký život. Vyrábí totiž marmelády

A tak vznikla firma na marmelády a sirupy. Teď už se její nabídka pěkně rozrostla o nejrůznější dortíky a další dezerty. Jaké zvláštní příchutě Monika zkouší? Proč dětem nechutnají marmelády s citrusy? Jen si to poslechněte.

Monika si pro vás připravila i slaďoučký recept. Vyzkoušejte si ho doma s rodiči připravit.

Recept na malinovou panna cottu

Ingredience
  • 100g povolených mražených malin
  • 70g krupicového cukru
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžičky jemně mleté želatiny
  • 4 formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml

Maliny a cukr přiveďte k varu a nechte deset minut probublávat. Potom přeceďte a nechte vychladnout.

Výsledné pyré smíchejte se smetanou, vlijte do rendlíku a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání nechte přijít k varu.

Než se smetana prohřeje, dejte do mističky dvě lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte pět minut stát, aby želatina vodu nasála.

Připravte si čtyři formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml. Připravenou želatinu vmíchejte do horké smetany a minutu až dvě povařte, aby se rozpustila.

Směs přeceďte a vlijte do vymazaných formiček. Dejte na čtyři až šest hodin chladit, aby se zpevnily. Pak už jen ozdobte ovocem a máte hotovo!

Dobrou chuť!

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Jitka Slezáková , Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Související