Možná něco nevyjde, ale s tím se smířím spíš než s tím, že jsem to vůbec nezkusil

18. květen 2018

  • V pátek 18. května byl Pátečním hostem od 10:00 v přímém přenosu z Radiokavárny v Havlíčkově ulici v Hradci Králové televizní a rozhlasový moderátor a publicista Aleš Cibulka.

Začínal v roce 1992 jako rozhlasový moderátor v karlovarském soukromém rádiu Diana. Dva roky působil v Televizi Nova, kde moderoval pořad Snídaně s Novou.

Od roku 1998, kdy ukončil svá studia na Vyšší odborné škole herecké, se stal spolupracovníkem a posléze i zaměstnancem České televize, kde moderoval pořad Dobré ráno s ČT. Rovněž s kolegyní Magdou Reifovou moderoval pro Českou televizi zeměpisnou soutěž pro děti Baťoh a společně s Ivanou Andrlovou a Zbyškem Pantůčkem účinkoval také v pořadu věnovaném českému jazyku O češtině.

Jeho hlas je známý z pořadů Dobré jitro s Českým rozhlasem, Host do domu a Tobogan. 17. ledna 2015 uvedl 1000. díl Toboganu, pro Aleše Cibulku to byl díl s pořadovým číslem 396. a 11 let s pořadem. 28. února 2015 Aleš Cibulka odvysílal svůj 400. díl.

Dvakrát společně s Jiřinou Jiráskovou moderoval slavností vyhlašování cen TýTý. Každý rok moderuje dětskou soutěž Zlatý oříšek.

Kromě této činnosti působí i jako umělecký publicista, napsal celkem 3 knihy, z toho dvě životopisné knihy o české herečce Nataše Gollové a jednu knihu o Zdence Sulanové.

Aleš Cibulka oslavil 25 let Toboganu v zaplněném Národním divadle

31. srpna 2014 se stal kmotrem rozhledny Cibulka, která stojí na Šibeničním vrchu u Oloví na Sokolovsku.

Mezi jeho záliby patří česká kinematografie, a to především filmy do roku 1945. K tomu ještě vaření a poslední roky i péče o 200 let starou roubenku a přilehlou zahradu. Se vším všudy, tedy od zahradničení až po zdění.

Životní motto Aleše Cibulky zní: Možná to nevyjde, ale s tím se smířím spíš než s tím, že jsem to vůbec nezkusil.

Lada Klokočníková a Aleš Cibulka v rozhlasové kavárně
autoři: Milan Baják , KLO
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.