Na cestách i na vlnách s Petrem Voldánem aneb Příběhy z pořadu a knížky se navzájem proplétají

Na cestách i na vlnách - lehce bilanční díl ze Zlíče u České Skalice s Jaroslavem Pokorným a Petrem Voldánem nejen o nové knize Petra Voldána. 

Už titulek napovídá, že v pondělí 7. prosince, krátce před koncem roku, uslyšíte na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové i Českého rozhlasu Pardubice trochu netradiční vydání talk show. Bude už dvacátou devátou letošní cestovatelskou výpravou.

Z moří a oceánů, přes Ostravu s Tatrou i do Afriky

Čtěte také

Ono bilancování, ke kterému jsme se tentokrát sešli s autorem a průvodcem pořadu Na cestách u krbových kamen v domku po jeho babičce kousek od Babiččina údolí, je docela pestré.

Stihli jsme totiž v roce, který cestování vůbec nepřeje, navštívit spoustu pozoruhodných míst. Projeli jsme Dakarskou Rallye s Karlem Lopraisem, slézali "osmitisícovky" s Honzou "Trávou" Trávníčkem, plavili se po mořích s Rudolfem Krautschneiderem v obci Lupenice u Vamberka, protancovali jsme svět s Veronikou Lálovou, putovali jsme i s legendárním Miloslavem Stinglem.

U krbovek po světě

Některá místa si v pořadu připomeneme a zazní také úryvky z vyprávění hostů Petra Voldána.

Čtěte také

Uslyšíte tak Mirka Náplavu a třeba Dagmar Peckovou. To proto, že o neobvyklých setkáních s rodačkou z Medlešic, dnes součástí Chrudimi, píše autor pořadu Na cestách také ve své prvotině "Na vlnách s Petrem Voldánem".

A z knihy uslyšíte i pár ukázek. Příběhy z pořadu a knížky se tak v nejnovějším vydání talk show proplétají. Podíváme se například do Ruska, zastavíme se v Bruselu i na dalších místech.

Jak se balí kufry nebo krabice

Petr Voldán se takřka každého hosta pořadu Na cestách ptá, co si nezapomíná balit do zavazadla, když se chystá do světa. Tentokrát se ale karta také obrátí a o tom, jak je to s balením vám podrobnosti poví nejen autor pořadu. Svoje si k tématu řekla i jeho žena Naďa.

Ono třeba na poněkud delší cestu zahraničního zpravodaje i s rodinou do Londýna nebo do Ruska je potřeba věcí mnohem víc. Na to kufr nestačí a tak je to někdy tak trochu "život v krabicích".

Na cestách i "Na vlnách"

Pokračovaní pondělního pořadu "Na cestách s Petrem Voldánem" bude 7. prosince nejen o cestování, ale také o setkávání a příbězích z knihy "Na vlnách s Petrem Voldánem".

Čtěte také

Petr připomene setkání s cestovatelem Miroslavem Zikmundem, dozvíte se jak vznikala neobvyklá sestava kapitol jeho knihy, proč v ní nejsou obvyklé cestovatelské fotografie a pochopitelně nechybí při posezení v domku u České Skalice a pohodové atmosféře u krbových kamen cestovatelský kufřík a nezbytné espresso s příběhy.

Tak si nás nalaďte jako obvykle v pondělí, tentokrát 7. prosince, po 18. hodině na vlnách ČRo Hradce Králové nebo Českého rozhlasu Pardubice, případně v audioarchivu. Těšíme se být znovu s vámi "Na cestách".

Jaroslav Pokorný

Spustit audio

Související