Nedělní Noční linka: Odpustím, ale zapomenu?

19. leden 2020

Umíte odpouštět? A umíte i zapomenout, že vás zradil nejbližší člověk? Pochopíte a zapomenete na to, že vás při povyšování v zaměstnání „přeskočil“ mladší kolega?

Je jedno spojeno s druhým, nebo jsou to dvě různé „disciplíny“? A když odpustíme (šéfovi, trenérovi, přítelkyni), posílí nás to? Poučíme se? A poučíme se tak i o sobě?

Nežijeme v ideálním světě, nejsme osamocenými ostrovy a platí, že jednou jsi dole, jindy nahoře. Mnohdy nás právě dolů dostane křivda, nespravedlnost, nedorozumění a je jen na nás, jak se s nimi popereme. V práci, ve sportu, v osobním životě jsou to lidé okolo nás, kterým i my někdy (třeba i nevědomky) zavdáme příčinu k pocitu nespravedlnosti a naopak.

Konflikty a klacky pod nohy, malá protivenství i velké křižovatky života nás občas srazí na kolena a když je překonáme, položíme si otázku, zda odpustit a zda zapomenout. Jak jsou na tom posluchači Noční linky se zeptá Borek Kapitančik.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.