Nejdřív pouť, potom staveniště. To čeká centrum Nového Bydžova v nejbližších dnech

10. srpen 2016

Projet centrem Nového Bydžova bude od příštího týdne složité. Obyvatelé Nového Bydžova se musí připravit nejen na dopravní komplikace. Od úterý příštího týdne totiž bude uzavřený kruhový objezd přímo v centru města na Masarykově náměstí. Královéhradecký kraj totiž začne s dlouho plánovanou opravu tamní okružní křižovatky.

Masarykovo náměstí v Novém Bydžově se v těchto dnech připravuje na víkendovou městskou pouť. Od úterý příštího týdne se ale změní na staveniště.

Při rekonstrukci zde bude vyměněn povrch vozovky, což výrazně zlepší silniční provoz i vliv na okolní prostředí.Karel Janeček, náměstek hejtmana zodpovědný za dopravu

Silnice která Masarykovo náměstí protíná je totiž ve správě kraje. Řidiči se budou muset připravit na objížďky a případné dopravní komplikace.

„Oprava kruhové křižovatky na Masarykově náměstí bude probíhat za plné uzavírky. Objízdná trasa bude vedena okolnímu silnicemi," říká náměstek hejtmana zodpovědný za dopravu Karel Janeček.

Čtěte také

Novobydžovská radnice už před časem opravovala ulice nedaleko centra a řidiči také museli po objízdných trasách.

Novobydžovskému náměstí vévodí novogotická radnice

Ty by měly být při uzavření náměstí velmi podobné říká starosta města Pavel Louda z ODS: „Objízdné trasy povedou po místních komunikacích. Nám se podařilo i některé komunikace, které byly v horším technickém stavu, urychleně opravit. Samozřejmě, není to ideální, trochu asi bude problém první dny s těmi, kteří pouze projíždějí."

V současné době už měly být opravy v plném proudu, nakonec ale začnou později - kvůli městské poutí.

Opravy centra Nového Bydžova pokračují. Co to znamená pro řidiče?

„Celá ta realizace se opozdila po domluvě s firmou, která to má realizovat. Tak, aby se Novobydžovská pouť a posvícení mohly konat na náměstí. Takže v pondělí skončí posvícení a v úterý nastupuje firma," doplňuje Pavel Louda.

Stavební práce začnou 15. srpna a potrvají až do konce října 2016
Rekonstrukce úseku Nymburk-Skochovice by měla být dokončena 23. října 2016, křižovatka v Novém Bydžově by měla být znovu plně průjezdná 11. prosince 2016, zkušební provoz by ale měl být zahájen už koncem října.

Celkové náklady na rekonstrukci obou úseků se vyšplhají téměř na 24 milionů korun. Kraj obdržel na tuto akci evropskou dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu.

autor: zen
Spustit audio