Nejoblíbenější jídlo? Tacos na špinavé ulici v Mexiku, na to myslím dodnes, směje se Roman Staša

20. říjen 2021

Vítěz 4. řady kuchařské show MasterChef Roman Staša byl v juniorském věku úspěšný hokejista. Sportu se věnuje stále jako kondiční trenér. A k tomu i vaří.

Jak mu vítězství v soutěži změnilo život? Prý radikálně. „Nedělám nic, co jsem dělal předtím a dělám to, co jsem nikdy nedělal. Kdybych nevyhrál MasterChef, tak tu s vámi nesedím – za to jsem moc rád,“ říká rodák ze Zlína a bývalý profesionální hokejový hráč.

Platí, že když je jídlo vařeno s láskou, tak lépe chutná? „To mám odzkoušené. Po soutěži jsem se o tom bavil s Honzou Punčochářem. Podle něj k mé výhře velkou měrou přispělo i to, že jsem to miloval, bylo to na jídle znát.“

Pomohly mu v soutěži zkušenosti ze sportovního prostředí? „Hokej mě naučil týmovosti, i když jsem spíš individualista. Naučil mě výdrži i to, že v posledních pěti minutách musím zabrat.“

Jaké je nejoblíbenější jídlo Romana Staši? „Mexické tacos na takové špinavé ulici v Mexiku jsem měl – chodil jsem na něj jeden a půl kilometru vždycky večer a byl to krásný zážitek. Stálo asi 7 korun a bylo to snad nejlepší jídlo, co jsem v životě jedl,“ přiznává.

Co potřebuje Roman Staša, aby se někde cítil jako doma? Sleduje aktuální řadu kuchařské soutěže? Proč nemá svoji restauraci? Čím je jeho kuchařka s názvem Matla jiná, než běžné kuchařské knihy? Poslechněte si rozhovor Jarky Vykoupilové!

autoři: Jarka Vykoupilová , lop
Spustit audio

Související