Nenechte se zaskočit, nechte se příjemně překvapit. I tak si můžeme vyložit improvizaci

5. prosinec 2017

Věřit si v situacích, kdy vstupujeme do neznáma a s elegancí vybruslit z nepříjemných momentů překvapení, by chtěl každý z nás.

Ovšem ne každý to umí. Andrea Moličová a Tomáš Němec z divadelní improvizační skupiny Paleťáci jsou jedni z těch, kteří kurzy improvizace pořádají. Můžete se přijít podívat do vzdělávacího centra Natura park v Pardubicích, nebo do hradeckého studia Impuls.

Na hodiny tréninků má šanci se přihlásit kdokoliv. „Cílem je osobnostní rozvoj ve čtyřech oblastech, jako je komunikace, koncentrace, kreativita a spolupráce. Chodí k nám studenti, IT specialisté, amatérští herci i maminky po delší mateřské dovolené. Dosud nejstarší je 55 letá paní, která se dlouhodobě starala o nemocnou maminku a ráda by se opět vrátila do běžného života,“ říká dojatá Andrea Moličová.

Aplikujte denně, jen lekce nestačí

„V první řadě všem zájemcům pošleme v emailové zprávě, co si s sebou mají přinést. Určitě je to dobrá nálada a pohodlné oblečení, které rádi nosí. Skupinky pracují po osmi až třinácti lidech a při  prvních setkáních se snažíme vytvořit co nejpříjemnější prostředí.

Všichni si potom lépe důvěřujeme a navážeme tak pohodovou spolupráci. Setkáváme se v místnosti, která nepřipomíná žádnou halu, je tak akorát,“ směje se pan Tomáš. Je nutné připomenout, že samotné kurzy nestačí. Co se na nich naučíte, byste ihned měli praktikovat v běžném životě. Je to jako s cizími jazyky, když nemluvíte, zapomenete je.

autor: Věra Říhová
Spustit audio