Není stejné hrát před kamerou nebo v divadle, ale ta pestrost mě baví, svěřila se Sabina Remundová

10. prosinec 2022

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 00:45 Jak prožívá Advent herečka Sabina Remundová
  • 06:23 Zvyky a tradice třetí adventní neděle
  • 09:04 Na co nezapomínat v jídelníčku v zimním období
  • 13:09 S Pavlou Apostolaki se podíváme na Madeiru
  • 17:23 Módní trendy a výhody prošívaných kabátů
  • 20:58 Hostina českého designu v Hradci Králové

K mikrofonu magazínu Šarm jsme pozvali herečku a režisérku Sabinu Remundovou. Možná vás zaujala v seriálu České televize Kukačky, v současné době se věnuje zejména divadlu. Nejen že hraje, ale také režíruje dvě představení. V jednom z nich i svou slavnou maminku Ivu Janžurovou, a to ve hře Pusťte mě ven.

Baví mne přeskakovat z jedné role do druhé. Je to náročné, stojí mne to hodně sil a práce, ale přináší mi to radost.
Sabina Remundová, herečka a režisérka

Co naplňuje Sabinu Remundovou v čase Adventu radostí? Na to se jí zašel zeptat kolega Karel Sladký.

Říká se, že maminka a režisér mají vždy pravdu. Tak si říkám, jak to je, když režírujete maminku?
Přiznám se, že to je takové úsloví, kterému se spíše vyhýbám.

Čtěte také

A hlavně o tom ani nepřemýšlím, ať jde o maminku nebo kohokoliv jiného. Teď mám před sebou spoustu skvělých kolegů, vesměs mužů, tak ať mluvím ke komukoliv, jsem vždy natolik zabraná tou myšlenkou, že to nerozlišuji.

Ale je pravda, že když spolu mluvíme jako matka a dcera, tak se rozhodně vyhýbáme jakýmkoliv sporům. O nic se nepřeme a nehádáme se. Ovšem pokud by mělo dojít k nějakému sporu, tak bych asi ustoupila.

Divadlo vás tedy nyní nejvíce zaměstnává? Nebo je u nějaká filmová práce?
Mám spíš období, kdy mám té práce opravdu hodně.

Čtěte také

Což je na jednu stranu skvělé a radostné, na druhou stranu se už těším, že budu mít teď pár dní volna a myslím si, že je už vážně potřebuji.

Myslím si, že se to tak mixuje do sebe. Chvilku točím a večer hraji. Mě baví i přepínat ony technické prostředky, protože to není stejné hrát na kameru nebo v divadle. Ta pestrost mne baví. A stejně tak i práce režisérská mě občerstvila a nabízí mi nové pohledy a zkušenosti pro jakoukoliv pozici. Ať už před kamerou nebo za ní, v hledišti nebo na jevišti.

A zajímavé je, že v obou těch hrách, které jsem v poslední době režírovala, také hraji. V představení Pusťte mě ven jde o malinkou roli, a v představení Jezinky a bezinky mám také roli, které není velká, ale přeci jen už se tím představením prolíná.

Čtěte také

Baví mne přeskakovat z jedné pozice do druhé. Je to náročné, stojí mne to hodně sil a hodně práce, ale přináší mi to radost.

Čekají nás Vánoce. Budou to pro vás svátky klidu a pohody v rodinné pospolitosti?
Těším se a doufám, že ano. Řeknu vám, že už půl roku zpátky jsem se v diáři už trošku upínala k prosinci, protože tam je opravdu několik dní, kdy mám volno.

Já tedy moc odpočívat neumím, ale už na tom budu muset zapracovat. Chodím ráda do lesa a mám dva pejsky. A říkám si, že je dobře, když mě oni donutí, že s nimi musím ven. Ale mám štěstí, že má práce moc baví.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související