Nepečený cheesecake

Potřebujete:korpus: 20dkg sušenek (Bebe, Club, Věnečky), 10dkg másla, kakao (pokud jsou sušenky světlé)náplň: 2 tvarohy ve vaničce, 1 zakysaná smetana, 20dkg ovoce (jahody, lesní plody), cukr podle chuti, 1 želatinový stužovač v práškupoleva: 1 červené dortové želé, cca 10dkg ovoce

Postup:
Nejprve si připravíme korpus. Sušenky rozmixujeme a v míse smícháme s rozpuštěným máslem. Nasypeme do dortové formy a umačkáme. Dáme alespoň na 30 minut do lednice ztuhnout. Na náplň si v misce ušleháme oba tvarohy, zakysanou smetanu a cukr (místo cukru je možné použít i marmeládu). Želatinový stužovač připravíme podle návodu na obalu a zamícháme do tvarohové směsi. Nakonec opatrně vmícháme ovoce. Tuto směs nalijeme na vychlazený korpus a dáme opět na minimálně dvě hodiny vychladit. Nakonec dort poklademe ovocem a zalijeme červenou želatinou připravenou podle návodu na obalu. Náplň by se dala připravit i bez ztužovače. Ten je nutný hlavně v případě, že jsou tvaroh a zakysaná smetana s nižším obsahem tuku.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.