Neskrývejte se za anonymitou sociálních sítí. Seznamte se bez internetu, tváří v tvář

2. červen 2016

Na internetu se lidé rádi předvádějí. Zkrátka chtějí být lepší, než jsou. I při seznamování. A tak není vůbec výjimkou, že místo své vlastní fotografie vystaví obrázek někoho pohlednějšího, štíhlejšího nebo svalnatějšího.

Když ale přijde čas na osobní seznámení, tahle podvodná strategie selže. A setkání tváří v tvář se nekoná.„Důležité je druhého vidět, slyšet, vnímat, jak na nás působí a zda se v jeho či její blízkosti cítíme dobře. Tuto opravdovost internetové seznámení bohužel mít nemůže.“ Řekli nám v Radioporadně Dana a Ladislav Hanouskovi.

Manželé Dana a Ladislav Hanouskovi nabízejí lidem osobní možnosti seznámení. Sami se poprvé setkali na letním táboře a díky společným zájmům se rozhodli svůj život spojit. A postupně přišli na nápad, že by podobným způsobem mohli dát dohromady i další páry. Pořádají výlety pro nezadané lidi s podobnými zájmy.

Důležité je, aby si zájemci svůj čas na výletě užili, odpočinuli si od běžné práce a věnovali se s ostatními svému oblíbenému koníčku. A prý to funguje. Lidé se tímto způsobem nenásilně seznamují, oťukávají a zjišťují, zda k sobě pasují, či ne. Nejčastějšími zájemci o seznámení jsou lidé kolem pětatřiceti let. Po třicítce přijdou na to, že jim už jen práce a kamarádi ke spokojenému životu nestačí a začnou hledat.

Svatební oznámení nebo třeba jen poděkování za získání nového kamaráda nebo kamarádky, je pak pro Danu a Ladislava velkou odměnou a cílem jejich práce. Podle manželů Hanouskových je ale nejdůležitější pro seznámení to, co z člověka vyzařuje. Pokud z něj vychází negativní energie a zloba, druhé lidi zkrátka nepřitáhne, i kdyby se rozkrájel. Proto by měl každý člověk, který se chce seznámit, na sobě nejprve zapracovat. Hledat v životě to, co mu přináší radost a dobrou náladu. Pokud se to podaří, partner na sebe nenechá dlouho čekat. I to jsme se dozvěděli v Radioporadně. A další host, Renata Kašparová, pozvala posluchače na akci, kde se můžete seznámit. A nejen to!

Zkuste najít inspiraci na akci Den, kdy najdu lásku

Pardubický palác Atrium naproti ČSOB pojišťovně bude centrem různých seznamovacích seminářů. Akce se koná v sobotu 11. června od deseti do osmnácti hodin.

autor: jsl
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.