Neumím odpočívat, protože chci mít všechno v ažúru, směje se stále půvabná Saskia Burešová

6. březen 2022

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 00:44 Rozhovor s moderátorkou Saskií Burešovou
  • 04:44 Proč si naši předci dávali záležet na svatbách o masopustu
  • 08:30 Jarní očista těla v době předvelikonočního půstu
  • 11:20 Trenčkot, zajímavý prvek jarního oblečení
  • 15:18 Jak postupovat při takzvané optimalizaci šatníku
  • 19:57 Tipy pro ty, kteří chtějí začít cvičit ve fitcentru
  • 24:58 Rozhlasová anketa Šarmantní osobnost roku pokračuje

Mezi osobnostmi, které jste nominovali v 26. ročníku rozhlasové ankety Šarmantní osobnost roku mezi finálovou desítku je také stále půvabná televizní moderátorka Saskia Burešová. Je jí neuvěřitelných 75 let a brzy oslaví 55 let před televizní kamerou.

Čtěte také

Její pořad Kalendárium se stále těší velké oblibě televizních diváků. Práce na prvním místě, tímto heslem se tato žena plná energie řídí i v osobním životě. A jak zjistil moderátor Karel Sladký, paní Saskia chce i v letošním roce zvládnout všechny životní výzvy.

„Vše musí být perfektní, takže já vlastně nikdy nic nestačím, protože chci mít všechno v ažúru. Chci odpočívat tehdy, když mám uklizeno, napečeno, navařeno, všichni jsou v pořádku, to musím zkontrolovat. Teprve pak jsem schopna se uklidnit a odpočinout. Ale to nikdy nemáte, takže já neumím odpočívat."

Jaké vlastnosti zdědila Saskia Burešová po svých rodičích?
„Zdědila jsem schopnost nasát zvukovou stránku jednotlivých řečí. Když jsem uváděla filmový festival v Karlových Varech, tak to samozřejmě muselo být v několika jazycích. Angličtina a němčina, to ještě šlo, ale z francouzštiny jsem neovládala jediné slovíčko. Takže jsem se to naučila foneticky i s přízvukem."

Saskia Burešová uvádí Kalendárium už téměř 30 let

„A pikantní bylo, že francouzská filmová delegace potom za mnou přišla a vysekla mi obrovskou poklonu, jak báječně mluvím francouzsky. Nechtěli věřit, že jejich řeč vůbec neovládám."

Zkrátka talentovaná a nadaná Saskia Burešová. Nechybělo málo a z oblíbené televizní hlasatelky mohla být herečka. Svůj talent projevila už v dramatickém kroužku.
„Do toho dramatického kroužku chodila také Klára Jerneková, která byla o dva roky starší. Občas nám dělal supervizi její otec, což byl velice známý a proslulý divadelní režisér Karel Jernek. Ten mne několikrát viděl při představeních a jednou za mnou přišel a ptal se, jaké mám plány do budoucna. Co chci studovat."

Čtěte také

„Já jsem se tenkrát strašně styděla říct, že chci studovat herectví, že by mi mohl říct, že na to nemám. Takže jsem mu to nechtěla prozradit, ale nakonec mne k tomu nějak dokopal. Řekla jsem, že má moc ráda divadlo a on mi tvrdil, že mám jít určitě studovat na DAMU, protože máte velký talent."

„Tenkrát mě tedy moc povzbudil, takže jsem se skutečně pokusila dostat na divadelní fakultu. Podařilo se mi dostat až do nejužšího výběru, ale nakonec to nedopadlo. A to mě tak nějak odradilo, že jsem už pak neměla odvahu se o to dál pokoušet.."

„Protože mezitím jsem dostala možnost občas účinkovat externě v televizi. A tam jsem se uchytila, začala jsem moderovat v mnoha pořadech. Někdy mi bylo na duši trošku smutno, protože tam snad kousek toho hereckého talentu někde byl, tak jsem si říkala, jak by se asi můj život vyvíjel dál, kdybych hereckou profesi opravdu začala dělat."

Saskia Burešová

„Dokonce jsem dostala několik nabídek na filmové role. Ale vzhledem k tomu, že už jsem byla známá jako televizní hlasatelka a moderátorka, tak mi můj muž, skvělý kameraman, říkal, v tobě už budou vždy diváci vidět hlasatelku. Takže jsem role odmítala. Až na malou výjimku, kdy jsem ale zase hrála televizní hlasatelku."

„Když jsem si to tedy v hlavě vše srovnala, tak ničeho vlastně dodnes nelituji," dodává s úsměvem Saskia Burešová.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související