Nová zábava v Česku: Lidé se dobrovolně ztrácí v kukuřici

25. červenec 2017

Na poli nedaleko Pardubic vznikla podle zahraničního vzoru netradiční atrakce - labyrint v kukuřici. Bludiště je velké asi jako fotbalové hřiště a místo pevných stěn má vysoké rostliny.

Zemědělci nejdříve kompletně oseli pole kukuřicí a následně zaměřili a vysekali ve vzrostlé plodině spletité cesty, které svádí lidi ke špatným odbočkám. Mezi nimi se ukrývají stanoviště, která mají zájemci najít.

Autoři labyrintu se inspirovali v USA, Velké Británii a Německu, kde jsou podobné hry rozšířené. Postavili proto hned 25 bludišť po celé České republice.

Čtěte také

U vchodu do kukuřičného pole je umístěna budka, která označuje start i cíl. Na tabuli si hráči načtou QR kód a začne se jim měřit čas. V bludišti je potom umístěno 8 herních tabulí, na kterých se návštěvníci dozvědí zajímavosti o Pardubickém kraji.

Bloudit můžete hodinu nebo i do sklizně

„Trasa je dlouhá asi 3,5 kilometru, když to jdou lidi pohodově, mají to tak na hodinku,“ říká pokladní labyrintu Michaela Bosáková.

Na výpravu do bludiště je dobré s sebou vzít mobilní telefon nebo tablet, tužku a pero a po dešti i gumáky. Kukuřičný labyrint bude v polích za Pardubicemi do konce září, potom zemědělci kukuřici sklidí.

Kukuřičné bludiště v Pardubicích
autoři: pta , Tereza Hašková
Spustit audio