Nové album Jitky Zelenkové – „Krásný důvod“ (Proč ráda zpívám)

27. únor 2013

Sváteční den 28. září 2012 je jako stvořený pro to, zprostředkovat vám neopakovatelné sváteční okamžiky, které prožili minulý týden v Českém rozhlase v Praze hosté, pozvaní na křest nového kompaktního disku Jitky Zelenkové Krásný důvod.

Byla mezi nimi i Lada Klokočníková . Poslouchejte v pátek 28. září 2012 po 13 hodině.

Křest CD Jitky Zelenkové ve studiu 2 Českého rozhlasu

V úterý 18. září 2012 se křtilo nové album Jitky Zelenkové – „Krásný důvod“ (Proč ráda zpívám). Pro tuto slavnostní chvíli si zpěvačka vybrala studio Českého rozhlasu. Nové CD dává nahlédnout do druhé pěvecké tváře Jitky, jak ona sama podotýká.

Křest CD Jitky Zelenkové ve studiu 2 Českého rozhlasu

Kmotry pro svoji hudební novinku Jitka pečlivě vybírala. Významné role se zhostili dlouholetí kamarádi a spolupracovníci – Antonín Gondolán a Karel Gott. Třetí sudičkou byla ředitelka vydavatelství Radioservis – Kateřina Konopásková.

Jitka Zelenková vybrala pro své nové album Krásný důvod (Proč ráda zpívám) v archivu Českého rozhlasu nahrávky písní takových klasiků jako například Duka Ellingtona, George Gershwina, Cola Portera, Peggy Lee, Billie Holiday a Nat King Cola.

Swing a jazzové standardy ve skvělém podání, kdy Jitku Zelenkovou doprovází naše nejlepší Big bandy: Karel Vlach se svým orchestrem, Orchestr Gustava Broma, Taneční orchestr Československého rozhlasu, Big Band Radio Praha a mezi instrumentalisty se objevují například Rudolf Rokl, Štěpán Markovič, Karel Růžička, Petr Malásek a také Emil Viklický.

Krásný důvod (Proč ráda zpívám) je kolekcí slavných písniček, které Jitka Zelenková zpívá s bravurou a radostí v hlase. Je to album hudebních lásek, které vás dostanou na první poslech.

Celé odpoledne se v rozhlasovém studiu veselilo, smálo, debatovalo. Všichni hosté odcházeli s dobrou náladou a dozvukem sametového hlasu Jitky Zelenkové.

autor: KLO
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.