Obchody, hotel, multikino. V bývalém lihovaru v Pardubicích se začne stavět příští rok

7. září 2020 10:05

Velké obchodní centrum s dalšími službami včetně hotelu chce developer stavět v bývalém lihovaru v Pardubicích od roku 2021. Další etapa, v níž je zahrnutá bytová výstavba, by mohla začít v roce 2023.

Vyplývá to z oznámení vlivu na životní prostředí EIA. Společnost Redstone Real Estate loni zbourala původní stavby a připravuje budoucí zástavbu. Multifunkční objekt chce mít hotový v roce 2022, byty ve třech bytových domech v roce 2024.

Obchodní komplex má mít obchody, restauraci, multikino, hotel s restaurací, společenský sál, kanceláře, lékařské ordinace a sály pro sport včetně fitness centra.

200 bytů, 500 parkovacích míst

V druhé etapě je v plánu stavba tří domů se 198 byty s jedním až čtyřmi pokoji. Z jihu a východu by měla pak vést cyklostezka. V obchodním centru by mělo být střešní a podzemní parkoviště pro 500 aut. Hotel má stát v jihozápadní části areálu.

Architekti ve studii navrhují i park. Bývalý lihovar využívalo město Pardubice od roku 2014 do května 2019 jako záchytné parkoviště. Lihovar byl v Pardubicích od konce 19. století. V roce 2003 zkrachoval, vydražila ho firma Saler, která výrobu ukončila, její hlavní činností byl pronájem nemovitostí.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související