Očkovací kamion opět dorazil do Pardubického kraje. Pro vakcínu může přijít kdokoliv

17. září 2021 09:37

Do Pardubického kraje přijel opět očkovací kamion. Zastaví v osmi obcích napříč regionem. Pro vakcínu proti covidu-19 si do něj může přijít kdokoliv, kdo má zájem.

Dnes je mobilní tým zdravotníků ve Vysokém Mýtě v Karosářské ulici na parkovišti firmy Iveco. Otevřeno bude od 10 hodin dopoledne do šesti do večera. Přijít může kdokoliv i bez registrace. Stačí mít u sebe občanský průkaz a kartičku zdravotní pojišťovny. Na výběr jsou dvě klasicky vakcíny - buď jednodávková látka Janssen od společnosti Johnson and Johnson, nebo dvoudávková vakcína Comirnaty od Pfizeru.

Trasa očkovacího kamionu

Včera bylo pojízdné očkovací centrum v Kladrubech nad Labem, dnes je ve Vysokém Mýtě. Zítra dopoledne bude opět v Žamberku, odpoledne pak přejede na Dolní Moravu. Následovat budou Žichlínek, Opatov, Nové Hrady a Sloupnice.

Na většině míst budou zdravotníci očkovat vždy od 10 do 18 hodin. Jedinou výjimkou je Žamberk a Dolní Morava, kde jsou plánované dvě stanoviště v jeden den, jedno dopoledne, druhé odpoledne. Na stejná místa se pak očkovací kamion vrátí zase od čtvrtka 7. října doočkovat druhé dávky Pfizeru.

Služby očkovacího kamionu v Pardubickém kraji už využilo několik tisíc. Zdravotníci už v něm při předchozích zastávkách vyočkovali víc než 12 a půl tisíce dávek vakcín, z toho přes tři tisíce byly jednodávkové vakcíny Janssen, pro které si lidé přišli bez předchozí registrace.

Pardubický kraj: 53 % naočkovaných

Zájem o vakcíny přes prázdniny sice opadl, ale stále je. Podle projektu OpenDataLab čeká aktuálně ve virtuální frontě na očkování v Pardubickém kraji skoro 3000 lidí. Z toho zhruba 1700 má už i termín, přes 1200 dalších pak teprve na termín a PIN2 čekají. Plně naočkovaných je v regionu už skoro 260 tisíc lidí, což je přes 53 procent obyvatelstva kraje.

autor: Josef Ženatý
Spustit audio

Související